Vrei sa iti construiesti singur piscina? Iata ce trebuie sa stii!

Vrei sa iti construiesti singur piscina? Iata ce trebuie sa stii!

Cei care locuiesc la bloc, mai mult ca sigur viseaza ca intr-o buna zi sa se poata muta la casa, iar acest lucru este unul cat se poate de firesc in conditiile in care tinem cont de cat de multe avantaje are locuitul la casa.

Cei care locuiesc la casa insa, deja se gandesc la modul in care ar trebui sa isi amenajeze curtea, si se gandesc deasemenea daca ar fi indicat sa opteze pentru o piscina.

In trecut, numai oamenii cu o situatie financiara foarte buna isi permiteau sa aiba o piscina in curte, insa in prezent lucrurile s-au schimbat foarte mult. In prezent, toti cei care isi doresc, pot opta pentru construirea unei piscine, iar in cele ce urmeaza in acest articol vom dezbate putin si acest aspect.

In primul rand, trebuie precizat ca majoritatea celor care isi doresc o piscina in curte, se intereseaza de mai intai de toate in legatura cu ce preturi piscine solicita firmele de specialitate pentru constructia unei piscine.

Exista firme care lucreaza ieftin, astfel incat sa aiba cat mai multi clienti, insa exista si firme specializate in constructii piscine care lucreaza scump si foarte scump, insa care efectueaza numai si numai lucrari de cea mai buna calitate.

Preturile pe care firmele de specialitate le solicita pentru construirea unei piscine sunt diferite de la un caz la altul, in functie de mai multe aspecte. Conteaza foarte mult suprafata piscinei, conteaza deasemenea adancimea acesteia si nu numai.

Un alt detaliu foarte important este reprezentat de finisajele interioare dar si de cele exterioare ale piscinei. Toate aceste detalii pot contribui la cresterea sau la scaderea pretului, in functie de calitatea lor.

Ei bine, se poate intampla insa si ca pretul pe care o firma de specialitate ti-l solicita sa fie unul exagerat de mare, asa ca in aceste conditii trebuie sa gasesti cea mai buna solutie pentru rezolvarea problemei si construirea piscinei.

Ai putea de exemplu sa iti construiesti piscina pe cont propriu. Fireste, nu vei termina la fel de rapid precum specialistii, insa vei avea satisfactia ca ti-ai construit pe cont propriu piscina.

Asadar, mai intai de toate trebuie sa stabilesti dimensiunile si adancimea acesteia, dupa care trebuie sa ai grija de sol, pentru ca urmeaza sapaturile. Va trebui ca groapa sa fie sapata uniform, pentru ca apoi se va face un cofrag si se va turna beton.

Din momentul in care groapa este sapata iar tu deja incepi sa torni betonul, se poate spune ca o foarte mare parte din piscina este finalizata.

Va mai trebui sa te ocupi doar de realizarea finisajelor, va trebui sa te ocupi de instalatia de apa, iar apol va trebui sa aplici gresia.

Fireste, vei avea foarte mult de muncit pentru a-ti construi piscina, insa vei reusi sa economisesti si o suma importanta de bani, iar plus de asta vei avea si satisfactia ca ai reusit sa sapi singur si sa iti construiesti piscina dupa bunul plac.

Leave a reply:

Site Footer