Valoarea intrinseca a bijuteriilor, aurului si diamantelor

Valoarea intrinseca a bijuteriilor, aurului si diamantelor

Spre deosebire de bani, bijuteriile, aurul si pietrele pretioase precum diamantele au fost testul timpului. In multe muzee faimoase puteti gasi bijuterii antice, obiecte din aur si pietre pretioase care dateaza inca din secole inainte de Hristos, care arata atat de intact incat par sa fi fost facute in urma cu doar cateva secole.

Un exemplu de auriu foarte vechi este cel al civilizatiei Varna, in apropiere de Marea Neagra, care a fost gasita inca din 4560 – 4450 i.Hr. Se crede ca au fost una dintre primele culturi care au dezvoltat tehnici de arama. Mormintele au continut mai mult aur decat ceea ce a fost descoperit in restul lumii care dateaza din acea perioada.

Bijuteriile din aur, au o valoare atat emotionala cat si o valoare sentimentala, iar in urmatoarele randuri ale acestui articol vom discuta despre cele doua valori ale acestor bijuterii, pe care daca le detineti si doriti, le puteti vinde caselor de amanet aur Bucuresti.

Valoarea emotionala

Bijuteriile, aurul si diamantele sunt atemporale si durabile. Acestea sunt obiecte pretioase care sunt achizitionate sau oferite sub forma de cadouri pentru ocazii speciale. Ele sunt transmise generatiilor viitoare care poarta alaturi povestile oamenilor care le-au purtat, adaugand valoare emotionala chiar si celor mai simple piese de bijuterie.

Valoarea emotionala este adesea mai puternica decat valoarea financiara, deoarece oamenii sunt romantici. Oamenii doar iubesc povestile de dragoste fericite, povestile despre iubirea pierduta sau inceputurile noi, iar bijuteriile, aurul si diamantele le pot oferi exact asta. Piesele de bijuterii pretioase pot fi transmise de-a lungul generatiilor si raman intacte, ele devin adesea ultima piesa care va aminteste de acea persoana sau de acea ocazie speciala.

Asadar, tinand cont de toate aceste detalii, este cat se poate de evident ca bijuteriile au o mare valoare emotionala, iar de multe ori cei pentru care bijuteriile au o asemenea valoare, prefera sa renunte la orice, dar nu la bijuteriile respective.

Valoarea financiara

Desigur, valoarea financiara este foarte importanta, mai ales atunci cand bijuterii, aur si diamante sunt achizitionate ca investitie. In cazul in care va ganditi sa cumparati marfuri pentru a va diversifica portofoliul de investitii, aceste 3 marfuri sunt o optiune excelenta. Acestea ofera cea mai buna protectie impotriva riscurilor de credit ale institutiilor financiare, fluctuatiilor valutare si inflatiei. Mai mult, legea ofertei si a cererii indica cresteri structurale ale preturilor diamantului si aurului pe piata mondiala, ceea ce ii face contribuabili potentiali foarte importanti la portofoliul dvs. de investitii.

Acesta este motivul pentru care bijuteriile au reprezentat dintotdeauna si reprezinta si in continuare o investitie perfecta in general, intrucat va fi intotdeauna posibil sa se vanda usor aurul si pietrele pretioase, daca este cazul. Si daca bijuteria va fi o piesa originala realizata de un designer cunoscut, aceasta isi in mod evident va avea si mai multa valoare in timp, in comparatie cu o bijuterie de design antic.

Asadar, dupa cum se poate vedea, bijuteriile din aur au atat valoare emotionala cat si valoare financiara, iar la nevoie, pot fi vandute caselor de amanet aur Bucuresti.

Leave a reply:

Site Footer