Unde putem depozita urnele de cremare?

Unde putem depozita urnele de cremare?

Una din intrebarile iminente care apare in cazul incinerarii unei persoane dragi este ce vom face cu cenusa, sau, mai exact, cu urna de cremare. Ideal ar fi ca persoana decedata sa isi fi exprimat inca din timpul vietii dorintele in acest sens. Uneori acest lucru se intampla, alteori, insa, ramane in sarcina celor apropiati, care vor avea de ales intre mai multe variante.

Pastrarea urnei de cremare in casa

O urna de cremare decorativa este adesea pastrata in casa. Unele dintre urnele realizate in prezent sunt atat de frumoase, incat nu au nici pe departe aspectul clasic al unei urne si pot servi foarte bine si ca obicete decorative. Multi oameni aleg sa pastreze in casa urna cu cenusa persoanei dragi, acesta fiind un omagiu adus acesteia si un simbol al faptului ca ea va ramane in interiorul caminului, mereu aproape de partenerul de viata.

Urne tinute in are liber

Unii oameni isi iubesc atat de mult gradinile incat pastrarea urnelor in aer liber a castigat popularitate in ultimii ani. Pentru aceasta alegere va fi nevoie de o urna special conceputa pentru exterior, adica rezistenta la intemperii. Asigurati-va, insa, in momentul achizitionarii ca urna respectiva este rezistenta la conditiile meteo locale.

Inhumarea urnelor

Multe urne de cremare sunt inhumate. Acest lucru se poate face intr-un cimitir sau intr-un teren privat. Este recomandabil sa incercati sa gasiti o urna cu impact minim asupra mediului. Multe cimitire adauga sectiuni verzi din cauza miscarii in crestere pentru sustinerea mediului. Un cimitir verde are reglementari stricte cu privire la materialele care intra in pamant. Toate materialele trebuie sa fie biodegradabile sau usor de descompus. Asigurati-va ca ati aflat care sunt reglementarile cimitirului in care doriti sa inhumati urna.

Nisa sau Columbariu

Un columbariu este un perete cu lacasuri numite nise unde se pot depozita urnele de cremare. Adesea se gasesc in cimitire sau in spatiile religioase. Marimea nisei va determina marimea urnei necesare.

Paharul memorial

Sticla memoriala sau paharul memorial incorporeaza o cantitate foarte mica de cenusa in materialul topit. Culoarea este incorporata in acelasi timp, ceea ce ofera o oportunitate de personalizare, daca se prefera o anumita culoare. Exista multe companii care ofera sticla memoriala ca memorial pentru cremare. Fiecare companie are o procedura cu privire la logistica de trimitere a cenusii pentru a fi utilizata la crearea produsului. Asigurati-va ca respectati aceste instructiuni in momentul achizitiei.

Bijuterii

Cenusa poate fi integrata in pandative pentru a fi purtata ca bijuterii – memoriale pentru cremare. Datorita popularitatii lor, exista numeroase stiluri diponibile, inclusiv pandantive traditionale, pandantive cu lacas metalic, pandantive din sticla dicorica colorata, bratari sau brose. Caracteristica importanta a bijuteriilor pentru cremare este ca puteti purta mereu aproape memento-ul sau amintirea persoanei iubite. Daca purtatorul nu se simte confortabil cu ideea de a purta bijuterii care contin cenusa umana, acestea pot incorpora parul sau pamantul din locul inhumarii.

Acestea sunt doar cateva dintre optiunile disponibile astazi ca memoriale de incinerare. Mai multe detalii legate de incinerare umana Cluj puteti gasi accesand link-ul.

Leave a reply:

Site Footer