Unde pot sa fie intalnite panourile solare?

Unde pot sa fie intalnite panourile solare?

Mai intai de toate, inainte de a discuta despre locurile in care se pot intalni panourile solare, trebuie amintit faptul ca acestea se impart in doua mari categorii, si sunt foarte diferite unele de celelalte, insa au si o asemanare foarte mare.

Deci, in primul rand, trebuie precizat faptul ca panourile solare sunt construite pentru a capta energia solara pe care mai apoi o vor transforma intr-o alta energie.

Aici avem panouri solare fotovoltaice, care capteaza energia solara si o transforma in energie electrica; si avem deasemenea panouri solare termice, care capteaza energia solara si o transforma mai apoi in energie termica.

Deci, privind tipul de energie produs de catre aceste panouri solare putem spune ca ele sunt diferite foarte mult, insa se aseamana privind faptul ca ambele functioneaza datorita energiei solare.

Privind panourile fotovoltaice, trebuie mentionat faptul ca acestea sunt folosite de regula acasa de catre oamenii care isi doresc sa obtina o energie electrica pe care sa nu o mai plasteasca pe urma.

Preturile acestor panouri solare sunt destul de piperate, insa cu siguranta ele isi merita toti banii, dat fiind faptul ca investitia va fi apoi amortizata rapid, iar oamenii vor utiliza energie electrica pentru care nu vor mai avea de platit facturi.

Tinand cont de utilitatea acestor panouri solare, pana si antreprenorii s-au gandit ca ar fi ideal sa opteze pentru asemenea panouri solare, iar astfel isi vor reduce semnificativ cheltuielile pentru perioada urmatoare.

Trebuie insa mentionat faptul ca nu doar panourile solare fotovoltaice sunt la mare cautare, ci si panourile solare termice.

Atunci cand incepem sa discutam despre asemenea panouri, trebuie mentionat faptul ca ele sunt ideale atat pentru incalzirea eficienta a locuintei, cat si pentru obtinerea apei calde menajere.

Pe piata se gasesc atat panouri solare de vanzare presurizate cat si panouri solare de vanzare nepresurizate, asa ca oamenii au la dispozitie aceste doua variante pentru a-si alege panoul sau panourile solare.

Trebuie mentionat faptul ca intre aceste doua tipuri de panouri solare exista anumite diferente si asemanari, pe care ar trebui sa le cunoasca inainte de alegerea lor.

O asemanare importanta este aceea ca ambele tipuri de panouri au randamentul dorit, si pot sa ofere apa menajera calda de care este nevoie intr-o gospodarie.

Atunci cand discutam insa despre aceste doua tipuri de panouri solare trebuie sa amintim faptul ca panourile presurizate sunt mult mai costisitoare decat panourile nepresurizate, insa ele au un mare avantaj.

In timp ce panourile nepresurizate pot sa fie folosite aproximativ 8 luni pe an, panourile presurizate pot sa fie folosite fara probleme pe tot parcursul anului.

Inca un amanunt care conteaza mult si care influenteaza mult diferenta de pret dintre aceste doua panouri solare este legat de performantele lor. Atunci cand se doreste incalzirea unei cantitati semnificative de apa, panourile nepresurizate nu au un asa randament bun precum cele presurizate.

Acestea ar fi cateva asemanari si deosebiri intre cele doua tipuri de panouri solare. Ce este insa interesant de amintit aici, este faptul ca aceste panouri sunt folosite atat de catre oameni in gospodariile proprii, cat si de catre firmele care activeaza in diferite domenii de activitate.

Leave a reply:

Site Footer