Tu stii sa iti alegi carligul de remorcare?

Tu stii sa iti alegi carligul de remorcare?In viata de zi cu zi, oamenii pot avea nevoie sa transporte diferite produse sau obiecte care au atat un volum mare, cat si o greutate mare, iar portbagajul masinii cu siguranta nu va face fata unor astfel de sarcini.

Cei care se afla in aceasta situatie, in mod evident vor lua in considerare ideea de a-si cumpara o remorca auto de la CGR Auto, pe care sa o foloseasca ori de cate ori au nevoie sa transporte tot felul de obiecte si de produse.

Exista diferite tipuri de remorci pentru masini la CGR Auto, iar fiecare in functie de ceea ce trebuie sa transporte, poate alege un anumit tip de remorca.

Cu siguranta insa, pentru a putea tracta o remorca auto, este necesar un carlig de remorcare auto, iar alegerea carligului nu este tocmai o sarcina foarte simplu de indeplinit. Exista cateva detalii pe care trebuie sa le cunoasca toti cei care au nevoie de un carlig auto, iar in continuare vom vedea despre ce este vorba.

Mai intai de toate facem precizarea ca aceste carlige auto nu sunt universale, astfel ca daca tu detii un autoturism Volkswagen Passat de exemplu din anul 2008, si vrei sa cumperi un carlig pentru masina ta, trebuie sa tii cont de marca si modelul masinii, dar si de anul de fabricatie si de tipul de caroserie, de tractiune, de sarcina maxima remorcabila admisa.

Alte detalii de care trebuie sa tii cont cand vrei sa iti cumperi un carlig de remorcare auto, sunt sarcina de apasare verticala, dar si gradul de utilitate sau sistemul de montare si demontare a carligului. Nu in ultimul rand, pretul carligului auto este un alt factor important care trebuie luat in considerare.

Carlige auto semidemontabile

Aceste carlige sunt avantajate de faptul ca sunt cele mai ieftine, iar din acest motiv toti cei care cauta un carlig auto pentru autoturismul lor, iau mai intai de toate in considerare, ideea de a-si cumpara un astfel de carlig.

Aceste carlige teoretic se monteaza si se demonteaza usor, fiind nevoie doar de desfacerea celor doua suruburi, insa pentru a monta sau pentru a demonta carligul, ai nevoie de o cheie tubulara, fixa sau inelara.

Carlige demontabile automat cu maneta/baioneta

Acesta este un alt tip de carlige auto, care sunt avantajoase cand este necesara montarea si demontarea lor, pentru ca, cuiul de remorcare poate fi montat sau eliberat simplu si rapid, fara sa mai fie nevoie de chei sau de diferite alte instrumente.

Marele dezavantaj al unui asemenea carlig insa, este faptul ca este mai scump decat un carlig semidemontabil, care insa necesita o cheie pentru a fi montat sau demontat.

Carlige demontabile vertical cu cheie

Aceste carlige sunt fara doar si poate, cele mai sigure dintre toate tipurile. Un asemenea carlig dispune de sistemul antifurt. In ceea ce priveste cuiul unui asemenea carlig, acesta se monteaza si se demonteaza folosind o cheie de tip lacat, care este livrata alaturi de carlig, in dublu exemplar.

Acesta este cel mai scump tip de carlig auto, insa tinand cont de avantajele sale si de faptul ca dispune de sistemul antifurt, reprezinta cea mai atractiva solutie. Cu siguranta insa, fiecare isi cunoaste bugetul si stie ce trebuie sa aleaga.

Concluzie!

Asadar, un carlig auto este deosebit de important atunci cand este necesar sa tractezi o remorca (remorcile pot fi de diferite feluri, si vei alege o remorca in functie de necesitati). Exista carlige semidemontabile, demontabile automat cu maneta/baioneta sau carlige demontabile vertical cu cheie, iar cele din urma sunt mult mai eficiente si mai sigure, dar sunt cele mai scumpe.

Leave a reply:

Site Footer