Tu ce tip de pat iti doresti?

Tu ce tip de pat iti doresti?

Patul este obiectul de mobilier care are o importanta deosebit de mare in viata noastra, dat fiind faptul ca atunci cand dormim intr-un pat de calitate, avem parte de odihna si de un somn de cea mai buna calitate.

Persoanele care au parte de un somn de cea mai buna calitate, se pot bucura de numeroase beneficii, iar in continuare veti afla despre ce este vorba, pentru ca spre finalul articolului, sa puteti descoperi cateva dintre cele mai interesante stiluri de paturi. Cu siguranta unul dintre acestea se afla si in topul preferintelor voastre.

  1. Somnul salveaza vieti

Daca dormi suficient, s-ar putea sa poti salva viata multor oameni, inclusiv a ta! Cand ai o lipsa severa de somn, anumite parti ale creierului incep sa se deconecteze. Aceasta inseamna ca, desi par sa fii treaz, o parte din creierul tau doarme bine. Acest lucru iti afecteaza judecata, abilitatile de luare a deciziilor si te face sa te simti mai stresat si mai nerabdator.

In plus, deseori oamenii nu observa propria scadere a performantei. Acest lucru poate avea consecinte grave in timp ce conduc, si cu cat sunt mai somnolenti, cu atat este mai mare probabilitatea de a adormi la volan.

Daca conduci cu 70 km / h, masina ta va parcurge 200 de metri in doar sase secunde. Asta este mai mult decat suficient pentru a schimba benzile, si in a provoca un accident de circulatie. Mai multe studii arata ca cel putin 10% dintre noi afirma ca am adormit pentru cateva clipe la volan.

Toate aceste lucruri pot fi prevenite de catre cei care au parte de un somn de calitate, intr-un pat de cea mai buna calitate.

  1. Somnul te mentine sanatos si te ajuta sa traiesti mai mult

Somnul ne ajuta sa traim mai mult. Mai multe studii arata ca somnul ajuta la o varietate de probleme medicale, inclusiv cancer. Doua studii de ultima generatie concluzioneaza ca o cantitate buna de somn in fiecare noapte ne ajuta de fapt sa traim mai mult, insa in mod evident, aici patul are o importanta deosebita, pentru ca trebuie sa fie de calitate si sa ofere un somn odihnitor.

Un studiu comun realizat de Universitatea din Warwick si University College London a examinat 10.308 de oficiali cu privire la obiceiurile lor de somn, o data in 1985 si o data in 1992. Cercetatorii au comparat apoi aceste date cu ratele de deces ulterioare.

Ei au descoperit ca cei care si-au scurtat somnul de la 7 ore la 5 ore sau mai putin aveau un risc crescut de 1,7 ori de mortalitate si aveau de doua ori mai multe sanse sa moara din cauza unei probleme cardiovasculare.

Rezultatele au fost suficient de fascinante pentru a initia un studiu de urmarire, de aceasta data intre Universitatea din Warwick si Scoala Medicala Universitara din Italia. Cercetatorii au examinat o serie de 16 studii din intreaga lume cu un total de 1,3 milioane de participanti care au fost urmariti timp de 25 de ani. Ei au descoperit ca persoanele care dorm mai putin de 6 ore pe noapte mor cu 12% mai des decat cei care primesc 6-8 ore de somn recomandate pe noapte.

  1. Somnul te face mai inteligent

Somnul este o parte importanta a procesului de invatare si fara somn, invatarea este doar temporara. Pentru a invata o noua abilitate, informatiile invatate trebuie sa treaca de la memoria pe termen scurt la cea pe termen lung. Este un proces pe care nu il putem face cand suntem treji.

Multe studii au aratat ca nu putem invata daca nu dormim. Doar cand dormim suficient, putem atinge potentialul nostru maxim pentru a invata noi abilitati.

Acestea sunt asadar, trei doar dintre cee mai importante beneficii pe care ni le poate oferi un somn de calitate. Dupa cum spuneam insa, pentru a avea parte de un somn de cea mai buna calitate, conteaza foarte mult patul in care dormim.

Daca te afli in cautarea unui pat, afla ca exista diferite tipuri de pat, cum ar fi patul Murphy de exemplu, acesta fiind patul rabatabil inventat de catre William Lawrence Murphy in anul 1900. Acest tip de pat a devenit popular odata cu trecerea timpului, a aparut in numeroase filme de comedie, insa este extrem de eficient

Patul cu baldachin reprezinta o alta optiune interesanta, dat fiind fapul ca, colturile cu baldachin se prelungesc mult in sus, iar astfel sunt mai inalte decat tablia de la cap. Un asemenea pat poate fi cu siguranta piesa de rezistenta din dormitor.

Patul cu depozitare este o alta optiune interesanta pentru ca ofera posibilitatea de a ascunde in spatiul de depozitare accesoriile de pat sau alte obiecte. Asemenea paturi, sunt eficiente atunci cand spatiul este limitat. Paturi deosebit de eficiente si alte obiecte de mobilier pentru spatii mici puteti gasi pe https://www.mobilierinteligent.ro/.

Tot in incaperile in care spatiul reprezinta o problema, se poate opta pentru utlizarea unui pat suprapus. Acesta poate fi ideal si pentru camera copiilor.

Leave a reply:

Site Footer