Transport funerar din Germania in Romania

O multime de romani sunt stabiliti in clipa de fata in Germania, iar acest lucru nu trebuie sa ne surprinda in conditiile in care nivelul de trai din aceasta tara este cu mult superior nivelului de trai din Romania.

Multi romani s-au realizat din toate punctele de vedere in Germania si duc o viata lipsita de griji, iar acestia cu siguranta nu s-ar mai intoarce vreodata sa locuiasca in Romania. Unii dintre acestia chiar si-au inscris copiii la scoala in Germania, iar acum avand un rost in aceasta tara, nu ar mai fi dispusi sa renunte la tot ceea ce au construit alaturi de cei dragi, pentru a se intoarce acasa in Romania, unde practic ar incepe o noua viata.

Au existat insa odata cu trecerea timpului si situatii tragice, in care romanii plecati in Germania la munca sau chiar in vacante, au pierit in aceasta tara, iar familiile indurerate au fost nevoite sa contacteze firmele de specialitate, care presteaza servicii de repatriere decedati Germania.

Dat fiind faptul ca in Germania traiesc foarte multi romani, in continuare vom dezbate acest subiect, pentru ca ne dorim sa le dam o mana de ajutor familiilor care au de gand sa isi repatrieze decedatii, pentru ca acestia sa fie inmormantati crestineste, acasa, in Romania.

Cu siguranta, familiile indoliate care au nevoie de servicii de repatriere decedati din Germania in Romania, isi doresc sa beneficieze de cele mai ieftine servicii. Ei bine, cele mai ieftine repatrieri din Germania spre Romania au loc din urmatoarele orase germane: Duseldorf,Bremen, Hannover, Leipzic, Berlin, Frnkfurt Am Main, Dortmund, Essen, Dresden,  Duisburg, Bochum, Karlsruhe, Aaken, Rostock, Manheim.

Firmele care repatriaza decedatii din aceste orase germane (in care exista mari comunitati de cetateni romani) si nu numai, asigura un serviciu complet de repatriere si transport funerar international pentru orice comuna, municipiu sau resedinta de judet din Romania.

Ei bine, in ceea ce priveste transportul funerar international in sine, dinspre Germania spre Romania, mentionam faptul ca persoanele decedate vor fi transportate in masini special construite pentru a fi folosite in acest scop, si care sunt omologate in Comunitatea Europeana.

De precizat este faptul ca in momentul in care reprezentantii firmei de servicii funerare preiau cazul si se ocupa de repatrierea persoanei decedate, acestia pot sa presteze diferite servicii, precum cele enumerate in rumatoarele randuri:

 • Repatriere decedati din orice oras al Germaniei in Romania
 • Transport funerar din Germania  in Romania;
 • Servicii de incinerare in Germania  si repatrierea urnei cu cenusa in Romania;
 • Servicii funerare in Germania asigurand personal calificat cu cerimonia religiosa la biserica;
 • Transport funerar cu avionul si transport funerar combinat cargo si  masina funerara;
 • Transportul funerar cu masina funerara dela spital-morga, la aeroportul de imbarcare;
 • Intocmirea tuturor procedurilor necesare la medicina legala, politie mortuara, spital, primarie prefectura si consulatul romanesc
 • ( acolo unde este necesar ) in vederea obtinerii pasaportului mortuar;
 • Servicii professionale de imbalsamare certificata;
 • Sicrie speciale pentru repatrieri conform normelor in vigoare in Germania;
 • Servicii de consultanta juridica in cazul deceselor survenite prin accidente de munca, accidente rutiere, malpraxis;
 • Intocmirea tuturor formalitatilor  privind repatrierea persoanei decedate;
 • Consultanta gratuita pentru servicii funerare sau transport funerar Germania- Romania;
 • Organizare cerimoniei funerare in Germania si transportul in Romania;
 • Sicrie speciale pentru repatrieri la pret de fabrica sau sicrie de lux;
 • Asistenza juridica gratuita in caz de deces din accidente sau moarte violenta.

In mare parte acestea sunt cateva dintre serviciile pe care firmele care activeaza in acest domeniu le pot presta la cererea familiilor indurerate. Cu siguranta, cu cat reprezentantii firmei de servicii funerare presteaza mai multe servicii si se implica mai mult, si cu cat distanta din localitatea din Germania si destinatia din Romania este mai mare, cu atat costul repatrierii va fi mai mare.

Cum in tot raul exista si un bine, vestea buna (chiar daca pare mult spus veste buna cand vine vorba de deces) in acest caz pentru familiile indoliate este aceea ca exista mai multe firme romanesti care presteaza servicii funerare Germania, ceea ce inseamna ca aceste familii au posibilitatea de a face o comparatie intre serviciile prestate de catre o asemenea firma si pretul solicitat, iar intr-un final pot alege cea mai atractiva oferta pentru repatrierea celor dragi, pentru a putea fi inmormantati crestineste, acasa.

Leave a reply:

Site Footer