Totul despre repatriere decedati din Turcia

Totul despre repatriere decedati din Turcia

Daca sunteti interesati despre ceea ce inseamna pret repatriere decedati va recomandam sa intrati pe linkul de mai jos.

Cum sa procedati daca trebuie sa raportati moartea unui membru al familiei sau sa organizati inmormantarea, incinerarea sau repatrierea ramasitelor din Turcia? Despre asta vom discuta de fapt in acest articol.

Este obligatoriu sa se raporteze un deces in Turcia catmai repede.

In cazul decesului unui membru al familiei, al unui prieten sau al unei rude in Turcia, primul lucru de facut este contactarea medicului local care va certifica moartea si va emite un certificat de deces (ölüm belgesi). Daca medicul care atesta moartea considera ca nu exista circumstante suspecte si ca moartea se datoreaza unor cauze naturale, nu se mai desfasoara anchete.

Daca o moarte a avut loc in circumstante suspecte sau este vorba despre decesul unui strain, decesul ar trebui sa fie raportat Politiei (Tel: 155). Certificatul de deces este apoi eliberat de instanta.

Odata ce a fost emis un certificat de deces, acesta trebuie sa fie inregistrat la Oficiul Registrului Populatiei (Nüfus Müdürlüğü) in maximum zece zile. Se elibereaza apoi un certificat de deces complet (Formul C).

Organismul este tinut la o morga pana la inmormantare sau repatriere.

Un certificat de deces poate fi emis de un medic din spital sau de un medic municipal daca moartea nu a avut loc la un spital.

Trebuie sa contina urmatoarele informatii:

• Stampila sau semnatura autoritatii relevante
• Numele si prenumele doctorului
• Numele si prenumele decedatului
• Cauza mortii
• Data mortii
• Data eliberarii certificatului de deces

Pentru a inregistra moartea la autoritatile locale, trebuie prezentata dovada identitatii decedatului si a certificatului de deces. Un certificat de deces nu inlocuieste un permis de inmormantare. O persoana decedata nu poate fi ingropata fara permis de ingropare.

Odata ce moartea unui strain a fost inregistrata la autoritatile locale si este emis un certificat de deces turcesc complet (Formul C), este posibila inregistrarea decesului la consulatul tarii de origine. Certificatul de deces trebuie sa fie tradus oficial in limba tarii de origine a persoanei decedate inainte ca inregistrarea sa poata avea loc la un consulat. Cu toate acestea, in unele cazuri o versiune multilingvistica a certificatului de deces este emisa de autoritatile locale.

Este necesara o autorizatie de inmormantare pentru a fi ingropat in Turcia, eliberata de un medic municipal. Sediile funerare pot ajuta cu toate documentele necesare pentru a avea loc inmormantarea. Este posibil ca non-musulmanii sa fie ingropati in conformitate cu religia lor. Cu toate acestea, nu exista instalatii de incinerare in Turcia.

Repatrierea unui organism in tara de origine poate necesita ajutorul ambasadei sau consulatului local. Oficialii consulari pot ajuta la returul ramasitelor, la obtinerea documentatiei adecvate si la intrebarea cu privire la cerintele de iesire din Turcia.

Trebuie depusa o cerere la Departamentul funerare municipal (Belediye Cenaze Isleri), cu un document oficial de transfer de la consulat. Departamentul funerar municipal elibereaza un document de permis de calatorie (yol izin belgesi) si licenta de inmormantare (define ruhsati) si sigileaza sicriul. Un permis de export este apoi eliberat de un medic municipal. Un ofiter vamal trebuie sa examineze apoi sicriul in prezenta unui medic municipal inainte de a emite un certificat vamal si un certificat de permis de trecere a frontierei, care sa permita decedatului sa fie repatriat.

Leave a reply:

Site Footer