Tot ce trebuie sa stiti despre polizoare unghiulare

Tot ce trebuie sa stiti despre polizoare unghiulare

Nu exista multe instrumente care sa taie tigle, pavaje si caramizi, sa indeparteze rugina de la mobilierul in aer liber si sa slefuiasca metalul, sa ascuteasca lamele si taie betonul. Polizorul unghiular insa este unul care poate.

Este extrem de versatil si una dintre cele mai bune unelte electrice care trebuie sa existe intr-o gospodarie. Ele vin in diferite dimensiuni, asa ca in functie de necesitati, puteti fie sa cumparati un polizor unghiular, fie puteti sa vizitati un magazin cu scule de inchiriat, pentru a inchiria de fiecare data o astfel de unealta pentru a va face lucrul.

La fel ca in cazul tuturor sculelor electrice, siguranta este esentiala si polizoarele unghiulare trebuie sa mentionam faptul ca functioneaza rapid, foarte rapid chiar, deci trebuie sa fiti atenti. Pastrati-va protejati prin folosirea ochelarilor de protectie si a unei masti de fata deoarece scanteile si resturile vor zbura in momentul taierii sau al slefuirii, si puteti sa va accidentati in caz contrar.

Asigurati-va intotdeauna ca utilizati atasamentul corect pentru lucrare si ca accesoriul este adecvat pentru unealta pe care o utilizati. In special, utilizati intotdeauna discul de marime corecta; folosirea unui disc supradimensionate mareste sansa de rupere la viteza mare. Deconectati racordul atunci cand schimbati discurile, pentru a nu permite sa va accidentati.

O alta parte a pastrarii in siguranta este mentinerea sculei in cele mai bune conditii. De fiecare data cand intentionati sa o utilizati, aruncati o privire la ea – verificati toate partile pentru deteriorare si nu folositi unealta sau atasamentul, daca este deteriorat.

Un factor deosebit de important care va contribui la prelungirea duratei de viata a masinii dvs. de slefuit este sa aruncati orice praf sau resturi de la motor cu un compresor de aer dupa fiecare utilizare.

Si atunci cand lucrati cu ciment, alunecati un ciorap peste partea din spate a polizorului. Aceasta va actiona ca un filtru de praf, ajutand la prevenirea aspirarii prafului de ciment in motorul masinii. Scoateti stocul imediat dupa ce ati terminat taierea.

Cand vine vorba de operare amintiti-va aceste cateva sfaturi:

  • Rulati un disc nou montat la viteza de operare timp de cel putin un minut inainte de taiere sau slefuire pentru a va asigura ca nu este defect.
  • Nu depasiti niciodata viteza maxima de lucru specificata de producator.
  • Tineti ferm cu ambele maini polizorul unghiular in momentul utilizarii.
  • Pozitionati lucrul astfel incat resturile sa fie indreptate in jos.
  • Nu stati in fata discului de taiat sau de slefuit atunci cand este pornit.
  • Fiti pregatiti pentru posibilitatea reculului instrumentului.

Toti cei din zona de lucru trebuie sa poarte ochelari de protectie, protectia auditiva si manusi. O particula care zboara poate sa nu provoace multe problema in cazul in care loveste corpul, dar poate provoca vatamari grave daca va atinge ochiul. De aceea ar trebui sa puneti ochelari de protectie cand folositi un polizor unghiular.

Manusile protejeaza mainile de caldura produsa de polizor. Arsura este una dintre cele mai frecvente leziuni cauzate de un slefuitor, deoarece operatorul ar putea atinge in mod eronat piesa de metal rosu-fierbinte dupa terminarea macinarii.

Angrenajul poate fi foarte puternic in timpul functionarii, protectia auditiva este, de asemenea, esentiala pentru a preveni pierderea auzului.

De asemenea, puneti pe pantaloni de lucru atunci cand taiati materiale dure, cum ar fi metalele. Fluxurile de metale rosii fierbinti sunt produse atunci cand se taie, ceea ce ar putea face ca pantalonii dvs. sa se arda usor. Scanteile nu sunt suficient de puternice pentru a va arde pielea, dar nu dureaza sa fiti pregatiti pentru cele mai grave cazuri.

Caracteristici importante pentru a lua in considerare un polizor unghiular

Exista mai multi factori care trebuie luati in considerare atunci cand alegeti un polizor unghiular. Indiferent daca il cumparati pentru locuri de munca acasa sau pentru scopuri comerciale, sau chiar daca inchiriati unul de la un magazin de inghiriat scule, trebuie sa tineti cont de cateva detalii pentru a face alegerea corecta.

Puterea motorului

Uneltele de frezat cu un motor de mare putere sunt folosite in mod serios pentru sarcini de constructie grele. Puterea motorului este de obicei determinata de tensiunea, puterea si gradul de amplificare. Acesti factori variaza intre masinile de slefuit.

De asemenea, motorul determina viteza cu care se roteste discul. Majoritatea masinilor de gheare portabile produc aproximativ 5.000 pana la 10.000 de rotatii pe minut.

Dimensiunea polizorului unghiular

Dimensiunea unui polizor unghiular este de obicei determinata de roti, si nu de lungimea sculei. Uneltele de polizare unghiulare mari sunt echipate cu roti mari, ceea ce le face potrivite pentru meserii profesionale si pentru alte sarcini grele.

Polizoarele unghiulare de mici dimensiuni sunt ideale pentru indeplinirea sarcinilor mai mici, care necesita o mai mare precizie, cum ar fi ascutirea si lustruirea metalelor. Aceasta se datoreaza faptului ca rotile lor se rotesc cu o viteza mai mare. Alegeti uneltele dvs. unghiulare, fie mari, fie mici, in functie de tipul de sarcini pe care trebuie sa le efectuati.

Leave a reply:

Site Footer