Tot ce trebuie sa stiti despre implanturile mamare

Implanturile mamare sunt dispozitive medicale confectionate dintr-o coaja de silicon neteda sau texturata, umplute cu gel siliconic sau cu solutie salina.

Ce trebuie sa stiti despre implanturile mamare

Implanturile de san licentiate sunt destinate urmatoarelor scopuri:

 • pentru cresterea marimii sanilor (marire);
 • pentru nlocuirea unui implant anterior;
 • pentru corectarea inegalitatilor sau aspectului sanului;
 • pentru reconstructia sanului in urma unei interventii chirurgicale, cum ar fi o mastectomie (eliminarea a 1 sau a ambilor sani).

Implanturile mamare nu sunt dispozitive pe viata si, de obicei, trebuie inlocuite la un moment dat.

Care sunt beneficiile implanturilor mamare?

Cu siguranta foarte multe detalii despre beneficiile implanturilor mamare le veti afla dupa ce veti accesa https://www.drcalu.com/, si veti lua legatura cu renumitul Dr.Calu. Pana atunci, va vom prezenta pe scurt cateva dintre aceste beneficii.

Volum adaugat si curbe

Deoarece implanturile de san adauga in special volum la partea superioara a sanilor, o marire a sanilor este o modalitate perfecta de a adauga volum si curbe siluetei tale, facandu-te sa te simti mai voluptuoasa si mai feminina.

Indiferent daca obiectivul tau este sa mergi la o anumita dimensiune a cupei, sa completezi un costum de baie perfect sau vrei doar curbe in hainele de zi cu zi, o marire a sanilor iti poate oferi acel aspect nou pe care ti-l doresti.

Restaurarea sanilor dupa sarcina

Stim cu totii ca sarcina poate avea un efect asupra corpului mamei, in special a sanilor ei. Mamele sfarsesc adesea cu sanii infioratori si au un volum scazut, in special daca alapteaza bebelusii.

Si chiar si femeile care nu au copii observa schimbari similare in sanii lor, deoarece gravitatea preia odata cu inaintarea in varsta. O marire a sanilor este o modalitate fantastica de a restabili volumul pierdut la sani si de a-i face sa para mai tineresti.

Cresterea increderii in sine

Pentru femeile care sunt nemultumite de aspectul natural al sanilor, aspectul lor actual le poate face sa se simta inferioare si sa nu aiba incredere in propriile forte.

O marire a sanilor poate fi un rapel al increderii, ceea ce face ca femeile sa se simta mai confortabile in corpul lor si suficient de sigure pentru a iesi pe strada.

Mai este posibila alaptarea dupa o interventie de marire a sanilor?

O procedura de marire a sanului nu interfereaza de obicei cu alaptarea, iar absenta totala de silicon in laptele matern a fost confirmata prin studii stiintifice.

Sensibilitatea sfarcului poate fi redusa temporar. Aceasta situatie este mai frecventa atunci cand se face o incizie in jurul areolei, este de obicei redresata in cateva luni, dar, in cazuri izolate, poate fi permanenta.

Care sunt riscurile asociate implaturilor mamare?

Ca toate dispozitivele medicale, implanturile mamare au beneficii si riscuri. Daca in randurile de mai sus ati descoperit care sunt beneficiile, in continuare veti descoperi si cateva dintre riscurile acestora.

Riscurile potentiale asociate implanturilor mamare sunt prezentate in etichetarea producatorului. Riscurile comune includ:

 • umflatura;
 • sangerare;
 • sensibilitatea sfarcului;
 • infectie (usoara pana la grava);
 • inasprire sau intarire a tesutului cicatricial (numita si contractura capsulara).

Uneori, este necesara o interventie chirurgicala suplimentara datorita:

 • rupturii (coaja implantului se rupe sau se rupe);
 • nemultumirii in ceea ce priveste dimensiunea sau forma implanturilor;
 • desfigurare (modificari nedorite de aspect, potential datorita inaspririi sau intaririi tesutului cicatricial din jurul implantului mamar).

De-asemenea ar trebui sa mai stiti ca unele modificari ale formei sanului rezultate din obtinerea implanturilor mamare nu pot fi inversate. Ar trebui de-asemenea sa va verificati sanii in fiecare luna pentru modificari neobisnuite, cum ar fi umflarea.

Totodata trebuie sa stiti ca in cazul in care eliminati implanturile mamare pe parcurs, sanii dvs. vor putea arata diferit. Pielea desfacuta, subtierea tesutului natural sau modificari ale imbatranirii naturale asociate cu gravitatia, timpul si genetica vor contribui la aceste schimbari.

Care sunt varstele minime si maxime pentru supunerea unei operatii de marire a sanilor?

Cu indicatiile corecte nu exista o limita de varsta. Sanatatea fizica este mult mai importanta decat varsta. In ceea ce priveste varsta minima, se recomanda sa asteptati cel putin 7 ani dupa prima menstruatie si ca sanii sa nu creasca in dimensiuni in ultimii 2 ani.

De obicei pacientul trebuie sa aiba cel putin 18 ani si sa fie rezonabil de sigur ca sanii s-au dezvoltat complet si ca este capabil sa isi dea consimtamantul.

Se poate efectua o mamografie dupa marirea sanilor?

Atunci cand efectuati o mamografie, trebuie utilizate protectii radiografice speciale pentru a minimiza interferenta implanturilor mamare (metoda de screening pentru cancerul de san).

Aceasta este o practica de rutina implementata in majoritatea departamentelor de radiologie. Capacitatea de a detecta cancerul de san la pacientii supusi unei operatii de marire a sanului nu este compromisa.

Mastoplastia nu interfereaza cu autoexaminarea sanilor, examinarile medicale normale ale sanului, ecografia sau RMN-ul.

Inainte de a suferi o marire a sanilor, pacientii cu varsta peste 40 de ani sau care au antecedente de cancer mamar sau ovarian in familie trebuie sa sufere o mamografie preoperatorie.

In acest caz, se va face un istoric medical precis si, daca este necesar, se vor formula posibile recomandari pentru efectuarea de investigatii instrumentale suplimentare asupra sanului.

Se poate corecta scaderea treptata a sanului cu o interventie de marire?

Un san cu durere minima si moderat, poate fi umplut suficient si crescut corespunzator cu implanturi mari. Cu toate acestea, in prezenta unei relaxari semnificative a sanului (ptoza), o operatie de ridicare a sanului (mastopexie) este asociata cu o procedura de marire a sanilor cu o procedura numita mastopexie incrementala.

O operatie de ridicare a sanului elimina excesul de piele creand un contur al sanului mai tanar si ridica simultan sfarcul si areola intr-o pozitie mai inalta. Marirea sanilor creste volumul sanilor si creeaza un aspect mai echilibrat.

In mare parte acestea sunt cele mai importante informatii pe care trebuie sa le detineti in ceea ce priveste implanturile dentare.

Leave a reply:

Site Footer