Tot ce trebuie sa stiti despre chirurgia plastica

Tot ce trebuie sa stiti despre chirurgia plastica

Pentru a face alegeri cat mai documentate dr. Calu ne prezinta cele mai importante informatii despre chirurgia plastica.

Chirurgia plastica reconstructiva este efectuata pentru a corecta afectiunile functionale cauzate de arsuri, leziuni traumatice, cum ar fi fracturile osoase faciale, anomalii congenitale, cum ar fi cerul gurii crapat sau buzele despicate, anomalii de dezvoltare, infectii si alte afectiuni precum si cancer sau tumori.

Chirurgia plastica reconstructiva este de obicei efectuata pentru a imbunatati aspectul, dar poate fi facuta pentru a ameliora anumite functii ale corpului.

Cele mai frecvente proceduri de reconstructie sunt indepartarea tumorii,  repararea cicatricilor, chirurgia plastica pentru reducerea sanilor. Potrivit Societatii Americane de Chirurgie Plastica, numarul operatiilor la sani reconstructive pentru femei a crescut in 2007 cu 2% fata de anul precedent. Reducerea sanilor la barbati a crescut, de asemenea, in 2007 cu 7%. In 2012, au fost efectuate 68.416.

Unele proceduri chirurgicale recente includ reconstructia sanilor dupa o mastectomie pentru tratamentul cancerului, operatia de refacere a buzelor sau a cerului gurii, interventia chirurgicala contraconductiva pentru supravietuitorii arsurilor si crearea unei noi urechi externe atunci cand una este congenital absenta.

Chirurgii plastici folosesc microchirurgia pentru a transfera tesutul pentru acoperirea defectelor atunci cand nu exista tesut local. Partile libere de piele, muschi, os, grasime sau o combinatie pot fi indepartate din corp, mutate intr-un alt loc pe corp si reconectate la vasele de sange prin suturarea arterelor si a venelor cu diametrul cuprins intre 1 si 2 milimetri.

Proceduri chirurgicale cosmetice

Cosmetica chirurgicala este o procedura optionala care se efectueaza pe partile normale ale corpului, cu singurul scop de a imbunatati aparitia unei persoane si / sau de a elimina semnele de imbatranire. In 2014, in Statele Unite au fost efectuate aproape 16 milioane de proceduri cosmetice.

Numarul de proceduri cosmetice efectuate in Statele Unite sa dublat aproape de la inceputul secolului. 92% dintre procedurile cosmetice au fost efectuate pe femei in 2014, fata de 88% in 2001.

Aproape 12 milioane de proceduri cosmetice au fost efectuate in 2007, cele cinci operatii obisnuite fiind marirea sanilor, liposuctia, reducerea sanilor, chirurgia pleoapelor si abdominoplastia.

Societatea Americana de Chirurgie Plastica Estetica analizeaza statisticile pentru treizeci si patru de proceduri cosmetice diferite. Nouasprezece dintre proceduri sunt chirurgicale, cum ar fi rinoplastia sau faceliftul. Procedurile chirurgicale includ indepartarea parului cu laser si indepartarea parului cu laser.

In 2010, studiul lor a aratat ca in Statele Unite au fost 9.336.814 proceduri totale. Dintre acestea, 1.622.290 de proceduri au fost chirurgicale. De asemenea, au constatat ca o mare majoritate, 81% din proceduri au fost facute pe poporul caucazian. Utilizarea sporita a procedurilor cosmetice traverseaza liniile rasiale si etnice in S.U.A., cu cresteri observate in randul afro-americanilor, americanilor asiatici si americanilor hispanici, precum si americanilor caucazieni. In Europa, a doua piata cea mai mare pentru procedurile cosmetice, chirurgia cosmetica este o afacere de 2,2 miliarde de dolari.

In Asia, chirurgia cosmetica a devenit mai populara, iar tari precum China si India au devenit cele mai mari piete de chirurgie cosmetica din Asia.  Noi va recomandam sa mergeti doar la cabinete recunoscute.

 

Leave a reply:

Site Footer