Tot ce trebuie sa stii despre autorizatia de constructie

Tot ce trebuie sa stii despre autorizatia de constructie

Orice constructie trebuie executata cu responsabilitate si atentie. In general, constructiile sunt executate de catre echipe de muncitori care cu asta se ocupa. Astfel de echipe poti gasi in orice oras, insa trebuie sa ai grija sa faci cea mai buna alegere.

Daca de exemplu te intereseaza construirea unor hale industriale Cluj, o echipa buna de muncitori gasesti pe Dkrconstruct.ro. Acestia sunt extrem de responsabili si harnici si vor construi pentru tine cele mai rezistente hale industriale Cluj, astfel incat sa depozitezi totul in cele mai bune conditii.

Asa cum cel mai probabil stii deja, nicio cladire nu poate fi ridicata fara o autorizatie de constructie. Astazi vom vorbi despre tot ceea ce trebuie sa stii in legatura cu autorizatiile de constructii.

Autorizatia de constructii este dovada faptului ca ceea ce construiesti este avizat in conformitate cu prevederile legale. De asemenea, aceasta autorizatie iti da acordul sa incepi o anumita lucrare.

Autorizatia de constructii trebuie obtinuta de la organele competente, fapt pentru care, atunci cand vrei sa construiesti trebuie sa te adresezi primariei. Ceea ce ai de facut este sa duci la primarie un dosar care trebuie sa cuprinda o serie de acte.

Actele necesare dosarului depus de tine sunt: cererea tip de emitere a autorizatiei de construire, copia dupa certificatul de urbanism, copia legalizata a dovezii titlului de proprietate a terenului, proiectul pentru autorizarea lucrarii, avizele si acordurile stabilite prin certificatul de urbanism, inclusiv acordul de mediu si chitantele care dovedesc achitarea taxelor.

Autorizatia de constructie se elibereaza in 30 de zile calendaristice de la data depunerii dosarului. Trebuie sa ai grija ca dosarul sa fie complet, deoarece in cazul in care acesta nu e complet, el va fi restituit cu mentionarea documentelor care lipsesc.

Dupa ce autorizatia de constructie a fost eliberata ai la dispozitie 1 an de zile pentru a incepe lucrarea. Aceasta autorizatie se poate prelungi in cazul in care solicitantul face o cerere speciala.

Dupa ce ti s-a eliberat autorizatia de constructii, trebuie sa ai in vedere faptul ca trebuie sa anunti primaria  si inspectorul de stat in constructii cu cel putin 5 zile inainte de inceperea propriu-zisa a lucrarii.

In mod categoric este absolut indicat sa nu incepi o constructie inainte de a avea autorizatie, deoarece acest lucru atrage dupa sine si o serie de santiuni cum ar fi amenzile foarte mari si in caz de necesitate chiar si demolarea lucrarii.

Cauta cea mai buna echipa de muncitori care sa se ocupe de constructia pe care tu o ai de facut. Mai mult decat atat, nu uita de faptul ca o echipa de muncitori buni, pentru a executa lucrari de calitate are nevoie de materiale de calitate.

Aceste doua aspecte sunt esentiale in constructii. Si bineinteles nu uita sa ceri o autorizatie inainte de a cere unei echipe ridicarea unei cladiri. Fa totul in termeni perfect legali si la final vei fi multumit in totalitate de absolut tot ceea ce tine de constructia pe care ai terminat-o.

Leave a reply:

Site Footer