Tipuri de revere ale costumelor barbatesti si importanta alegerii lor

Tipuri de revere ale costumelor barbatesti si importanta alegerii lor

Costumele barbatesti sunt formate din sacouri pentru barbati, pantaloni si vesta. Ele sunt croite diferit, avand culori si materiale diverse, putand astfel sa fie utilizate in momente si ocazii diferite. Modul in care sunt construite exprima ideile designerului, iar detaliile fac diferenta. Dintre aceste elemente speciale care fac costumul sa fie deosebit sunt si reverele sacourilor. Astfel ca sunt mai multe tipuri de revere posibile, iar fiecare dintre ele sunt utilizate pentru crearea unei anumite imagini. Imaginea este importanta pentru orice barbat care doreste sa imprime respect si sa arate respect pentru locul in care se duce. Astfel ca hainele pot sa devina o forma de aliniere la cerintele momentului, iar imbracarea lor corecta poate sa fie apreciata. Iata tipurile de revere ale sacourilor barbatesti si importanta alegerii lor:

  1. Reverul crestat

Acest tip de rever este utilizat la multe costume si este versatil. El poate sa fie ales pentru o multitudine de evenimente si ocazii, nefiind necorespunzator. Are acea crestatura specifica in unghi, fiind numit in limba romana rever crestat. In engleza este numit notch lapel. Este folosit adeseori pentru costumele business si orice barbat poate sa aleaga aceasta varianta pentru a o purta, fiind o versiune clasica si care ajuta din punct de vedere al aspectului.

  • Reverul cu varf

Aceasta versiune provine din cea de mai sus, si anume reverul crestat. Are o forma mai ascutita si poate sa fie ales pentru ocazii formale. El are o croiala care avantajeaza oamenii mai mici de inaltime, pentru ca daruieste vizual cativa centimentri. Orice croiala poate sa puna in valoare anumite persoane, daca este realizata corespunzator. Astfel ca reverul cu varf este utilizat de oricine in situatii mai importante, pentru intalniri de natura formala si alte situatii asemanatoare. Este elegant si arata un stil impecabil. In engleza numele acestui tip de rever este peak lapel.

  • Reverul de tip sal

Aceasta forma a unui rever este una complet eleganta, potrivita pentru situatiile in care barbatul participa la o seara speciala sau la o intalnire de gala. Pentru un asemenea sacou cu rever de tip sal momentul trebuie sa fie deosebit, iar eleganta sa fie prezenta. Daca ar fi sa descriem reverul, el arata precum un sal, de obicei din matase sau materiale pretioase, neavand nici o crestatura de-a lungul sau. Este complet rotund, incadrand frumos sacoul. Se poate ca sacoul sa aiba aceeasi culoare cu reverul sau nu. Indiferent de alegere, sacoul va fi in continuare elegant, neexistand posibilitatea de a nu iesi in evedenta pozitiv atunci cand este imbracat. Reverul de tip sal se numeste in engleza shawl lapel, aceasta fiind o denumire folosita larg.

Alegerea sacoului cu un anumit tip de rever arata directia evenimentului la care participa barbatul. Astfel ca este importanta cunoasterea elementelor care il caracterizeaza si versiunile lui potrivite. Pentru a vedea oferta Sarto Bespoke pentru sacouri, costume, camasi barbatesti si selectarea ocaziilor la care ele pot sa fie purtate, puteti sa accesati link-ul urmator: https://www.sarto.ro/.

Leave a reply:

Site Footer