Termostatele de la Tado, competitori directi pentru NEST

Termostatele de la Tado, competitori directi pentru NEST

Cel mai mare competitor al Nest din Europa, este Tado, cu al sau temostat de a doua generatie, mai puternic si mai eficient. Ca si cel de la Nest, termostatul Tado are ca si optiuni principale invatarea rapida si monitorizarea conditiilor de vreme, dar duce tot acest concept mai departe, la un nivel mai avansat decat cel al competitorilor directi.

Tado nu monitorizeaza numai miscarea din casa, dar tine cont si de toti proprietarii de termostate Tado din apropierea casei tale (monitorizand aplicatiile acestora de pe telefoanele mobile).

In consecinta, acesta poate invata cu usurinta momentele cand te afli pe drumul de intoarcere acasa si poate ajusta temperatura ideala dorita de tine, intampinandu-te intr-un mod placut, atunci cand te intorci acasa.

Functioneaza excelent, dar modul sau “comfort” care face posibile toate aceste lucruri poate fi setat pe “off” pentru o reducere si mai substantiala a costurilor finale.

Tado arata si foarte bine. A doua generatie, reprezentata de ultimul model, vine si cu un display cu tehnologie LED atasat termostatului, ce faciliteaza ajustarea si setarile prin intermediul unui smartphone sau web browser.

In timp ce aplicatiile de smartphone si layout-ul web sunt inteligente si intuitive, unii useri poate vor prefera modul de folosire clasic, comun. Pentru aceasta, este nevoie doar de setarea pe “off” si termostatul tau va functiona ca unul normal, cu care erai probabil obisnuit.

Cu toate astea, Tado este mult mai eficient decat un termostat normal, low-cost. Un dezavantaj il consta faptul ca Tado presupune prezenta unui top-box pentru retea, ce va fi conectat la routerul de internet din locuinta ta.

Semnalul nu este unul excelent,iar asta inseamna ca vei fi nevoit sa muti ruterul destul de aproape de termostat sau invers, mai ales daca locuiesti intr-o casa de dimensiuni mari.

In ciuda acestui dezavantaj, Tado performeaza si se comporta excelent. S-au constatat reduceri ale costurilor de pana la 20% (ca si in cazul termostatelor concurentei de la NEST), iar asta inseamna ca va veti recupera investitia in cel mai scurt timp posibil.

Asadar, termostatul de la Tado, este un produs impresionant, de ultima generatie, ce iti va permite sa iti reglezi temperatura asa cum vrei, intr-un mod comun sau in modul “hands-free” prin setarile de browser sau ale aplicatiei de smartphone.

Caldura se opreste imediat cum ai parasit locuinta, este de ajuns sa faci cativa pasi indepartandu-te de usa, iar termostatul va declasa oprirea incalzirii. Nu vezi asa ceva la majoritatea termostatelor no-name. Cand te intorci acasa de asemenea, vei avea placuta surpriza sa o gasesti incalzita, exact la temperatura preferata de tine. Si toate astea, cu reduceri de costuri semnificative pentru facturi.

Pentru a functiona in modul hands-free, Tado trebuie sa “stie” in permanenta unde te afli, exact ca o firma de telefonie mobila. Cu toate astea, nu este mentinut un istoric al locatiilor vizitate de tine in memoria termostatului, pentru a nu o incarca inutil.

La noi, cele mai bune sisteme din domeniu pot fi gasite pe saluscontrols.ro si va putem da si o sugestie performanta: Noul termostat Salus it600.

Leave a reply:

Site Footer