Tehnologii si tratamente ale dermei

Tehnologii si tratamente ale dermei

Tehnologiile de avangarda si echipamentele estetice pentru tratamentul pielii au devenit modul de baza prin care controlam modul in care aratam, fara a apela la chirurgia estetica. Cele 3 tehnologii de baza inglobate in aceste echipamente sunt : tehnologia cu laser, cea cu infrarosu si IPL (intense pulse light). O masina ce inglobeaza diferite tipuri de tehnologie estetica este si combina cosmetica.

Tratamentele dermei neuniforme.

Multi potentiali clienti ce incearca o apropiere de tratamentele medicinal estetice ce sunt puse la dispozitie de catre clinici specializate, sunt in primul rand in cautarea unui tip de tratament neintruziv, ce ii vor scapa de acele zone ale dermei care prezinta iregularitati in culoare si textura.

Aceste schimbari in structura dermei pot aparea din cauza schimbarilor melaninei, substanta care este raspunzatoare de culoarea si tonul pielii. Acest fenomen mai este cunoscut si sub numele de “pigmentarea pielii”.

O alta cauza care poate produce o derma neuniforma o reprezinta bacteriile de pe piele. Eficacitatea tratamentelor se bazeaza in primul rand, pe alegerile pe care le fac pacientii.

IPL (Intense Pulse Light). Ipl-ul reprezinta o tehnologie de tratament care este aplicabila shimbarilor de pigmentatie survenite in urma expunerii indelungate la lumina soarelui. La anumite lungimi de unda specifice, IPL va distruge pigmentarea anormala.

Un bonus al acestui tip de tratament este si stimularea stratului de colagen apropiat de suprafata dermei, aceasta declansand o revigorare accelerata a dermei, rezultand intr-o piele intinerita si fara pete.

Tratamentul dermei cu ajutorul laserului.

Tehnologia laser a fost asimilata in numeroase aspecte ale vietii noastre de zi cu zi. A fost folosita prima data in medicina cosmetica la mijlocul anilor 90. De atunci si-a cucerit un loc de cinste in medicina estetica.

Acest tip de tehnologie este folosit pentru imbunatatirea texturii dermei (cum ar fi eliminarea cicatricilor provocate de acnee sau anumite rani).

Tehnologia IR (infrarosu). Tehnologia cu infrarosu este folosita in medicina estetica pentru a da pielii un aspect tanar. Lumina cu infrarosu incalzeste straturile mai adanci ale dermei cauzand micsorarea stratului de colagen. Rezultatele sunt imediate si cateodata, incredibile.

Tehnicile de tratament al dermei mentionate mai sus constituie “inima si sufletul” tehnologiei de tratament estetic, ce ofera in mare parte o modalitate mai rapida si mai sigura de tratament, ca o alternativa la procedurile conventionale intruzive. De exemplu, rata avansurilor tehnologice in medicina non intruziva, in mod specific pentru tratamentele de body contouring, este atat de rapida, incat de la aparitia “lipo-laserului” si pana la beneficiile tehnicilor RF si IR au trecut doar cativa ani.

Exista in ziua de astazi echipament care foloseste si ultra sunetele, pentru tratamentele anti celulita. Si in acest tip de tratamente se foloseste tehnologie RF sau IR , tehnicile concentrandu-se pe tratarea tesutului gras din zone problematice cum ar fi soldurile, abdomenul, spatele, umerii, etc.

Energia aplicata de tratament, cauzeaza ruperea celulelor grase in componente chimice de baza, ce pot fi apoi absorbite in mod natural de sistemul circulator sanguin si eliberate in corp prin functiile naturale ale acestuia.

Avantajele acestor tehnici non intruzive sunt multiple, avand un impact minim in activitatile de zi cu zi ale pacientilor, iar sedintele de tratament sunt mult mai scurte.

Leave a reply:

Site Footer