Tehnologia viitorului -bateria care se incarca in zece minute!

De-a lungul timpului s-au vehiculat o serie trucuri in ceea ce priveste incarcarea rapida a telefonului, idei privind autonomia acestuia precum si solutii de prelungire a vietii bateriei.

O data cu trecerea la noile tehnologii si aparatia telefoanelor inteligente ne-am indreptat cu pasi grabiti spre o tehnologie care in unele cazuri ori ne depaseste ori ne pune in dificultate.

Raman insa intiparite in memorie asa zisele mituri, preluate si perpetuate in timp, inca de pe vremea cand telefonul mobil promitea pana la zece zile de autonomie si era folosit exclusiv pentru apeluri telefonice si mesaje scrise de tip SMS.

 Unul din marile mituri care circula in acele vremuri era formatarea telefonului, actiune care acum nu mai este necesara datorita tipului de baterie Li-Ion. Asadar nu mai este necesar si obligatoriu sa formatam bateria telefonului lasandu-l la incarcat cate 12 ore in 3 etape.

Unele mituri privitoare la autonomia mai mare a telefonului in functie de marimea capacitatii bateriei au fost deja depasite, demonstrandu-se ca toate au fost doar un marketing inteligent pentru piata.

Exista un amplu calup de factori care dau autonomia si nu doar capacitatea in mAh a bateriei telefonului.

Capacitatea acumulatorului este importanta dar nu este singura care influenteaza autonomia acestuia, luand in considerare ca o serie de elemente au o importanta majora in consumul de energie, functii, aplicatii luminozitate, rezolutie si utilizare pe parcursul unei zile.

Intotdeauna am avut la indemana cateva sfaturi referitoare la incarcarea telefonului, care deja au devenit mecanisme. Acestea privesc utilizarea incarcatoarelor cu care s-a achizitionat telefon, sau in caz ca nu se poate utilizarea unui incarcator performant si nu contrafacut si bineinteles incarcarea la priza.

 Un alt crietriu in cazul in care dorim sa incarcam mai rapid un telefon si nu dispunem de prea mult timp este inchiderea tutoro aplicatiilor si setarea Modului Avion.

Asteptarile noastre sunt uneori prea mari in ceea ce priveste autonomia bateriei telefonului sau timpul incarcarii acesteia. Din aceste motive telefoanele cu incarcare rapida au ajuns sa fie la mare cautare pe piata sau capacitatea si autonomia telefonului sa ajunga in criteriu prioritar in momentul in care se doreste achizitionarea unui smartphone.

Potrivit ultimelor cercetari, problema acumulatorilor telefoanelor mobile in ceea ce priveste autonomia si timpul de incarcare ar putea fi rezolvata.

 O tehnologie alternativa care a fost testat si in trecut ar avea mari sanse de reusita si rezultate pe masura: bateria Fuel Cell, care ar necesita incaracarea o data pe saptamana a unui smartphone utilizat in conditii obisnuite iar incarcarea sa se faca in doar cateva secunde. Ultimele inovatii ne-au aratat deja o baterie Huawei care are proprietatea de a se incarca 48% in primele 5 minute.

Meizu Super MCharge a testat o generatie noua de baterii care la un acumulator de 3000 mAh promit o incarcare de 100% in 19 minute si 12 secunde.

Noile baterii ATL vor avea un ciclu de viata de pana la 800 de incarcari, iar pe langa durata foarte putin de timp a incarcarii vor avea o autonomie mult mai extinsa si asta datorita unei compozitii mai durabile a compnentei Li-ion.

Tehnologia Meizu Super MCharge aduce o schimbare majora in lumea gadget-urilor, fiind de cinci ori mai rapida decat o incarcare obisnuita si de trei ori mai rapida decat ultima tehnologie de incarcare rapida.

Compania chinezeasca Xiaomi a uimit cu o noua tehnologie de incarcare a propriilor telefoane, aducand pe piata un sistem ultra rapid de incarare, capabil sa incarce o baterie de 4000 mAh in doar 17 minute.

Sistemul se numeste Super Charge Turbo si utilizeaza un incarcator de 100W, mai mult decat e necesar chiar si pentru un laptop.

In anul 2017 se vehicula aparitia pe piata a unui telefon cu incarcare rapida, in doar 5 minute, o tehnologie dezvoltata intr-o universitate din Tel Aviv, de o companie care anunta inceperea productiei modelului Flash Battery. Tehnologia este bazata pe cristale minuscule capabile sa inmagazineze electricitate si sa produca lumina. Ulterior s-a scris ca demonstratia s-a terminat inainte ca bateria sa se incarce complet.

Desi in ultima vreme au existat multe incercari de punere pe piata a telefoanelor cu incarcare rapida si a incarcatoatelor de tipul Fast Charge, inca nu s-a ajuns la o incarcare in mai putin de 30 de minute decat teoretic.

Insa tehnologia surpinde si noile tipuri de telefoane promit multe.

Leave a reply:

Site Footer