Suplimente nutritive la copii – ce sa oferi copilului tau

Suplimente nutritive la copii – ce sa oferi copilului tau

Un copil bine hrănit nu trebuie să aibă nevoie de suplimente nutritive și pentru aceasta este suficient cu o dietă echilibrată în care sunt prezente alimente din cele patru grupe ale piramidei alimentare și în proporțiile adecvate. În orice caz, medicul pediatru este singura persoană calificată pentru a defini dacă un copil are nevoie de suplimentarea cu vitamine și minerale și, dacă da, care dintre ele și ce doză are nevoie.

Deficiente

Aceste suplimente sunt necesare numai atunci când există o deficiență a unei vitamine sau minerale specifice, cum ar fi fierul dacă suferiți de anemie, unele boli care slăbesc corpul copilului sau situații cauzate de o dietă săracă, cum ar fi rahitismul.

Faptul că unii părinți decid să furnizeze copiilor lor un complex de vitamine și minerale este o decizie care rezultă din propria nesiguranță cu privire la alimentele pe care le oferă copilului lor, pe lângă mituri false și informații proaste.

Un caz specific este cel al suplimentelor de calciu și zinc care le sunt administrate atunci când se consideră că nu au crescut suficient pentru vârsta lor. Dar va intra în vigoare numai dacă există într-adevăr o lipsă apreciabilă a acestor nutrienți, care trebuie să fie determinată de pediatru prin studiul corespunzător. Dacă nu, suplimentul nutritiv, nu va contribui cu nimic la copil. Iata aici Marnys Omega 3 + 6 Junior pentru copii.

De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că excesul de anumite vitamine și minerale poate fi chiar dăunător. Un exemplu este cel al zincului. Prea mult din acest mineral în organism poate provoca greață, vărsături, pierderea poftei de mâncare, crampe, diaree și dureri de cap.

Dar, în plus, dacă aportul este excesiv și este prelungit în timp, acumularea sa poate afecta sistemul imunitar, poate reduce nivelurile sanguine de lipoproteine cu densitate mică (HDL, cunoscut sub numele de colesterol bun) și chiar poate provoca tulburări neurologice. Este echivalentul otrăvirii cu zinc.

Toate vitaminele și mineralele în exces pot fi dăunătoare organismului. Prin urmare, este recomandabil ca părinții să aibă grijă să ofere copiilor lor o dietă echilibrată și variată și să lase medicului pediatru deciziile cu privire la comoditatea sau nu de a crește contribuția vitaminelor și mineralelor prin suplimentarea nutrițională.

Copilăria este o perioadă critică pentru creșterea și dezvoltarea creierului, astfel încât unele vitamine pot fi recomandate. Rahitismul, de exemplu, este o boală de înmuiere a oaselor și este asociat cu un aport inadecvat de vitamina D și lipsa expunerii la soare.

Deși mai puțin frecvente în Statele Unite, acesta continuă să fie raportate, în special la copiii care au pielea pigmentata inchisa la culoare. Discutați cu medicul pediatru despre care suplimentele sunt necesare și sumele.

Deficitul de fier

Deficitul de fier poate apărea în rândul unor copii mici și poate provoca anemie (o afecțiune care limitează capacitatea sângelui de a transporta oxigen). În unele cazuri, problema este dieta. Copiii mici trebuie să obțină cel puțin 15 miligrame de fier pe zi în mâncarea lor, dar mulți nu o primesc.

Consumul unor cantități mari de lapte poate provoca anemie cu deficit de fier, deoarece copilul este mai puțin interesat de alte alimente, dintre care unele sunt surse potențiale de fier.

Leave a reply:

Site Footer