Sunt recomandate probioticele pentru copii?

In lumea suplimentelor, probioticele devin din ce in ce mai cautate, dat fiind faptul ca acestea au rolul de a umple organismul cu bacterii bune. Sunt foarte eficiente probioticele in conditiile in care pot fi de folos pentru oamenii care se confrunta cu afectiuni precum sindromul intestinului iritabil, eczeme si raceala obisnuita.

Majoritatea adultilor folosesc probiotice fara a se confrunta cu efecte secundare negative (unii nu au nici macar un efect secundar minor), dar v-ati intrebat oare daca aceste suplimente sunt sigure pentru copii? Iata ce trebuie sa stiti inainte de a le oferi copiilor dvs.

Ce sunt probioticele?

Stim cu totii ca bacteriile sunt rele pentru organism, dar exista bacterii bune (acestea sunt probioticele), de care organismul are foarte mare nevoie astfel incat sa ramana sanatos. Aceste bacterii bune va ajuta la digestie, absorbtia nutrientilor si lupta cu alti germeni care va imbolnavesc.

Fiecare dintre noi avem in propriul corp, propria comunitate de germeni, numita microbim. Aceasta comunitate de germeni este alcatuita din bacterii bune, bacterii rele, virusi si ciuperci.

Acesti germeni locuiesc pe pielea noastra, in tractul urogenital, in saliva noastra si in intestinul nostru. Atunci cand echilibrul dintre germenii buni si rai din microbiom se inclina, pot aparea infectii si boli. De exemplu, utilizarea antibioticelor ucide bacteriile care provoaca infectii. Dar, de asemenea, distruge unele dintre bacteriile bune care tin sub control bacteriile rele.

Acest lucru lasa usa deschisa pentru ca alte organisme rele sa se inmulteasca, ceea ce poate provoca infectii secundare. Infectiile secundare frecvente includ infectii cu drojdie, infectii ale tractului urinar si infectii intestinale.

Sunt bune probioticele pentru copii?

Copiii isi dezvolta microbiomul in uter si pana in copilaria timpurie. Se crede ca un microbiom nesanatos este responsabil pentru multe boli. Probioticele pot juca un rol in mentinerea sanatatii microbiomului, dar nu este clar cum.

In continuare vedem care ar putea fi unele dintre beneficiile de care ar putea avea parte copiii, atunci cand li se va administra un supliment probiotic, precum Jarro Dophilus Baby, un supliment care este recomandat de catre Societatea Romana de Pediatrie.

Probioticele ar putea ajuta la ameliorarea simptomelor diareei

Sugarii si copiii carora li s-au administrat alimente probiotice in timp ce sufereau de gastroenterita acuta virala, au avut o durata mai scurta a simptomelor cu aproximativ o zi. In plus, studiile au constatat ca acestea pot fi utile in tratarea bolilor inflamatorii intestinale. Efectele pot fi similare si pentru adulti, asa ca nu ezitati sa va alegeti si dvs., cele mai bune probiotice pentru adulti.

Probioticele pot ajuta la reducerea riscului de infectii ale tractului respirator superior

Un studiu din 2016 a constatat ca probioticele au depasit placebo-ul in ceea ce priveste reducerea incidentei infectiilor tractului respirator superior, precum si cu privire la numarul de zile absente de la scoala.

Probioticele pot oferi alinare copiilor cu colici

Academia Americana de Pediatrie a lansat un studiu care a constatat ca probiotice tulpina de Lactobacillus reuteri a fost mai eficace decat un placebo in tratarea colicilor la sugari.

De fapt, „grupul probiotic a fost aproape de doua ori mai probabil ca grupul placebo sa experimenteze succesul tratamentului” la momentele de testare (ziua zero, sapte, 14 si 21). Bebelusii hraniti cu probiotice au plans semnificativ mai putin decat cei care au avut parte de placebo.

Tinand cont de cele discutate anterior, este clar faptul ca probioticele sunt bune si pentru copii, nu doar pentru adulti, iar parintii ar trebui sa isi indrepte atentia spre cele mai bune suplimente probiotice pentru copilasii lor, iar solutia cea mai buna este reprezentata de Jarro Dophilus Baby, care dupa cum am mentionat deja in articol, este recomandat chiar si de catre Societatea Romana de Pediatrie.

Leave a reply:

Site Footer