Sunt periculosi soarecii?

Sunt periculosi soarecii

Un focar de soareci din imediata vecinatate a casei, apartamentului sau gradinii duce de asemenea, pe buna dreptate la frica de boli, deoarece soarecii sunt considerati daunatori pentru igiena si sanatate, care sunt de asemenea, responsabili de o serie intreaga de daune materiale.

Veti afla mai multe detalii despre aceste rozatoare deosebit de periculoase, pe care cu siguranta nimeni nu le doreste in preajma locuintei sale. Citi pana la final pentru a afla multe informatii interesante!

Boli cauzate de soareci

Soarecii, si in special soarecii de casa, sunt daunatori seriosi pentru sanatate, deoarece sunt infectati de un numar mare de agenti patogeni, care pot fi transmisi si la om.

Tipul de transmisie se realizeaza, de obicei, in doua moduri: soarecii produc practic neincetat excremente de soareci, si astfel provoaca boala, deoarece in acest fel obiectele de zi cu zi, alimentele si suprafetele sunt contaminate.

Picaturile de soarece contin bacterii si virusuri care sunt transmise oamenilor prin contactul cu pielea, mucoasele sau tractul respirator si, de obicei, declanseaza acolo boli grave.

In plus, soarecii sunt de asemenea asa-numiti vectori, prin faptul ca transmit agenti patogeni, dar nu trebuie neaparat sa fie infectati ei insisi.

Daune materiale cauzate de soareci

Soarecii sunt caracterizati de vibratia si curiozitatea lor pronuntata. Cu dintii lor in continua crestere, practic rod toate materialele care se gasesc.

Prin urmare, o infestare de soareci reprezinta adesea un pericol imediat pentru cabluri si dispozitive si sisteme electrice, deoarece soarecii vizeaza in principal acoperirile din plastic (PVC):

  • Daune la cabluri si sisteme electrice (scurtcircuite, incendii, defectiuni ale masinii)
  • Esecul sistemelor de procesare a datelor, a casetelor de distributie, a serverelor etc.
  • Deteriorarea mobilierului, fisierelor de consum etc.

Daune pentru inventare

Daunele cauzate de soareci nu se limiteaza la consumul de alimente si furaje. Datorita fecalelor permanente si excretiilor de urina, cantitatile mai mari de livrari sunt contaminate si sunt inutilizabile pentru consum.

Sigur in Asia, un focar de soareci distruge in fiecare an, cat mai multe tone de orez, care ar putea alimenta 200 de milioane de oameni pentru un an intreg. Alte daune produse de acestia:

  • Consumul si contaminarea materiilor prime, stocurilor si alimentelor.
  • Daune la nivel mondial in agricultura.

Consecinte psihologice

Vederea soarecilor in propriile case, cu siguranta creeaza de obicei panica si teama. Soarecii sunt perceputi ca dezgustatori de catre oameni si, prin urmare, reprezinta o deficienta psihologica.

In plus, oamenii se simt jenati pentru ca un soarece sau chiar o infestare de soareci este echivalat social cu o igiena precara si o curatenie precara.

Cum detectati soarecii?

Suspectati ca aveti soareci in casa? Cel mai tarziu depisati ca ii aveti atunci cand auziti zgarieturi in mansarda sau in tavanul fals, gasiti materiale zdrobite sau presupuse caderi de soarece, insa este necesara o vigilenta sporita. Soarecii sunt stapani ai ascunzatorilor si, in mare parte, stau ascunsi de oameni in timpul zilei. Din acest motiv, soarecii din case, apartamente sau din hoteluri sunt adesea descoperiti cu intarziere. Watch UK online porn https://mat6tube.com/ Diana Dali, Patty Michova, Alina Henessy, Kira Queen etc.

Semne de soareci in casa

Nici o infestare cu soareci nu este ca cealalta. Cu toate acestea, exista semne fara echivoc care indica soareci in casa.

Pentru a determina acest lucru, in primul rand este important sa se efectueze o inspectie amanuntita in vecinatatea casei, apartamentului sau gradinii, deoarece chiar si in cazul unei infestari severe de soareci, soarecii vii nu se vad decat rar, cu exceptia cazului in care soarecii se simt deranjati in zona locurilor de cuibarit, sau se simt deranjati de-asemenea de lipsa de alimente sau de o presiune foarte mare de infestare.

Prin urmare, este important sa fiti atenti la semne si urme clare, cum ar fi excremente de soarece, semne de rontaire, cuiburi de soarece, soareci morti, trasee etc.

Cum scapati de soareci?

Aceasta este problema pentru care oamenii care se confrunta cu o infestare cu soareci, cauta cele mai eficiente solutii.

De multe ori, cei aflati intr-o astfel de situatie, isi doresc sa remedieze problema pe cont propriu, asa ca incep sa cumpere otrava pentru soareci sau sa puna capcane pentru soareci in diferite locatii. In unele cazuri, aceste actiuni au succes, in timp ce in alte cazuri, soarecii nu sunt prinsi.

Cea mai eficienta solutie pentru toti cei care se confrunta cu prezenta soarecilor in casele, in gospodariile sau in afacerile lor, este aceea de a lua legatura cu o companie specializata in servicii de dezinfectie, dezinsectie si deratizare.

Firmele respective presteaza servicii pentru toata lumea, si vin mereu cu o oferta de deratizare birouri si hoteluri cat mai atractiva, sau cu oferte pentru persoanele fizice care isi doresc sa combata asemenea inamici.

Personalul unei astfel de firme este special instruit in capturarea inamicilor, folosesc capcane eficiente, si solutii pentru rapunerea rozatoarelor, care sunt mult mai puternice in comparatie cu cele care se gasesc si sunt liber de cumparat din comert. Din acest motiv, rata de succes este foarte mare.

Leave a reply:

Site Footer