Deși este cunoscută încă din cele mai vechi timpuri, în ultima vreme spirulina are parte acum de o mare apreciere, mai ales de când NASA a venit cu propunerea ca această algă să fie cultivată în spațiu, cu scopul de a fi folosită de către astronați.
Pe seama acestui produs există o mulțime de afirmații, cum că ar fi perfectă pentru tot felul de afecțiuni. Cât de mult adevăr există în acestea, te lăsăm să descoperi și singur, în rândurile de mai jos.
Eficientă împotriva alergiilor
Sunt multe persoane care suferă de diverse alergii, care se manifestă destul de neplăcut. De regulă congestia nazală, strănutul, senzația de prurit sunt cele mai comune manifestări ale alergiilor, iar acest supliment este perfect pentru ameliorarea lor.
Reglează tensiunea arterială
Consumul de spirulină, la care se adaugă un stil alimentar echilibrat, dar și ceva mai multă mișcare, te ajută să reglezi valorile tensiunii arteriale. Poți încerca și tu, și vei observa rapid o îmbunătățire a situației!
Scade colesterolul ”rău”
Până nu demult, valorile ridicate ale colesterolului ”rău” erau considerate o consecință firească a înaintării în vârstă sau a unui stil de viață dezordonat. În mod surprinzător, de această neplăcere au început să se plângă tot mai multe persoane, chiar și cele care susțin că au un stil de viață sănătos. Din fericire, doar 8 mg de spirulină consumați zilnic sunt de ajuns pentru a regla valorile colesterolului.
Întărește imunitatea
Cu ajutorul spirulinei, sistemul imunitar este mult mai puternic, prin faptul că ajută la creșterea numărului de celule albe din organism, despre care se știe ce efect benefic au.
O memorie mai bună și o capacitate de concentrare ridicată
Elevii, studenții, sau persoanele care urmează să susțină un examen important, pot folosi spirulina, deoarece printre efectele acesteia se află și faptul că îți îmbunătățesc memoria, dar îți cresc și capacitatea de concentrare. Spirulina este indicată să fie administrată inclusiv în cazul afecțiunilor degenerative, deoarece protejează creierul.
Indicată sportivilor
Cei care fac sport de performanță sunt mult mai conștienți de beneficiile pe care spirulina le are pentru organism, iar printre acestea se află și faptul că ajută la creșterea rezistenței, dar și la protejarea mușhilor.
Spirulina și diabetul
Există mai multe studii medicale care au scos în evidență și faptul că această algă ar fi indicată inclusive persoanelor care suferă de diabet de tip 2, deoarece menține în limite normale nivelul de zahăr din sânge.
Elimină toxinele din organism
Fie că vrei să elimini toxinele din organism pentru a maid a jos câteva kilograme în plus, sau pentru o mai bună sănătate a ficatului, încearcă spirulina, pentru că are efecte benefice în acest sens. De asemenea, are un conținut ridicat de fibre, care contribuie la o sănătate bună a sistemului digestiv.
O piele frumoasă
Spirulina conține numeroși antioxidanți și nutrienți care te ajută să ai o piele frumoasă și strălucitoare, visul dintotdeauna al reprezentantelor sexului frumos.
Combate oboseală
Ești epuizat? Nu mai ai pic de energie? Înainte de a încerca oricare alt produs sau stimulent menit să te readucă pe linia de plutire, consumă spirulină, și vei vedea imediat diferența. Cu siguranță nu vei mai avea nevoie de nimic altceva!
Efecte secundare și contraindicații
Spirulina conține sare, așa că dacă ai probleme cu retenția de apă sau hipertensiunea arterială, discută cu medicul înainte de a începe o cură cu această algă. De asemenea, se recomandă prudență în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează, a persoanelor aflate sub anumite tratamente medicamentoase, și este complet interzisă celor care suferă de fenilcetonurie.
Nici cei care au fost diagnosticați cu lupus, scleroză multiplă în plăci sau artrită reumatoidă nu au voie să consume acest supliment.