Sisteme solare fotovoltaice industriale pentru reducerea costurilor la energia electrica

Sisteme solare fotovoltaice industriale pentru reducerea costurilor la energia electrica

In prezent, energia solara e folosita deja pe scara larga nu doar pentru alimentarea locuintelor cu energie electrica, ci si pentru alimentarea unor centre comerciale, hale industriale si in multe alte aplicatii. Pentru halele unor fabrici de exemplu, se folosesc cu succes sisteme solare fotovoltaice industriale.

Inca de la revolutia industriala, fabricile au fost printre cele mai mari consumatoare de curent electric si inca sunt si in prezent. Un consum mare de energie electrica inseamna un cost ridicat la intretinerea halelor in care se lucreaza.

Acoperisurile halelor sunt suprafete mari care pot gazdui sisteme de panouri solare de dimensiuni mari in comparatie cu acoperisurile caselor. De aceea, cei care folosesc hale industriale ar fi mare pacat sa nu exploateze acest spatiu neutilizat pentru beneficiul lor si al angajatilor care lucreaza in halele respective.

Prin utilizarea unor panouri solare fotovoltaice pe acoperis, cei care detin halele pot sa beneficieze de propria lor modalitate de a produce energie electrica si sa isi reduca astfel costurile. De la reducerea costurilor la jumatate pana la costuri aproape de zero, trecerea pe energia regenerabila de la soare este, de fapt, o evolutie tehnologica, o solutie de viitor.

Este o solutie ecologica, ajutand la reducerea emisiilor de carbon la nivel mondial. Deci, cu alte cuvinte, daca ai o afacere si vrei sa contribui la scaderea emisiilor de carbon, ai sansa sa faci asta daca folosesti energia solara, care a devenit oricum mai ieftina in ultimii ani. Te va costa mai mult probabil sa cumperi sistemele fotovoltaice si sa le instalezi, asta daca nu obtii ceva fonduri. Insa investitia se dovedeste profitabila pe termen lung. Vei ajunge sa ai facturi foarte mici la energia electrica in timp.

In halele industriale se lucreaza cel mai mult ziua, astfel ca energia captata de panouri poate fi folosita in mod direct, fiind nevoie de stocarea ei mai putin. Astfel, nu e nevoie de multe baterii pentru stocarea curentului.

De sisteme solare fotovoltaice industriale pot beneficia toate domeniile dintr-o industrie, ca de exemplu logistica, productie, constructii, depozitare si asa mai departe. Este o tranzitie spre ceva mai bun, spre energia regenerabila.

Leave a reply:

Site Footer