Sfaturi utile intretinerea eficienta a covoarelor

Sfaturi utile pentru intretinerea eficienta a covoarelor

Covoarele pot fi intretinute foarte usor in momentul in care stii ce ai de facut. Asadar iti oferim mai multe sfaturi in sensul acesta.

Este posibil sa fi auzit ca puteti folosi soda bicarbonatul pentru a indeparta berea si petele de vin de pe covoare, ceea ce este adevarat – daca il folositi corect.

In primul rand, turnati bicarbonatul pe o carpa curata si tamponati pata. Daca pata pare mai estompata, repetati cu mai mult bicarbonat. Daca acest lucru nu functioneaza, amestecati un raport unu la unu dintre otet alb si apa si turnati-l intr-o sticla cu pulverizator.

Pulverizati solutia pe zona patata, apoi asteptati 10 sau 15 minute pentru ca aceasta sa se inmoaie. Apoi, apasati un burete curat si uscatĀ  pe zona pulverizata pentru a inmuia solutia de curatare si, de asemenea, pentru a curata pata. Repetati acest proces, daca este necesar, pana cand intreaga pata a disparut.

Dupa ce ati indepartat pata, clatiti locul cu apa curata si calda. Folositi mana pentru a peria suvitele covoarelor in directia lor naturala. In cele din urma, asezati mai multe prosoape de hartie alba peste zona si presati-le cu ceva greu, precum o carte de telefoane.

Prosoapele vor absorbi umezeala de pe covor; lasati-le pana cand covorul este uscat, de obicei aproximativ o zi.

servicii curatenie Campia Turzii

Crema de ras se poate dovedi utila

Specialistii spun ca cel mai bun demachiant pentru covoare pentru petele generale este – credeti sau nu – crema obisnuita de barbierit . Se va elimina aproape orice tip de pata. Aplicati crema de barbierit direct pe pata si lasati-o sa stea aproximativ 30 de minute. Finalizati prin pulverizarea zonei cu un amestec de 50/50 de otet alb si apa, apoi stergeti solutia cu o carpa.

Guma uscata poate fi congelata

Iata un scenariu prea familiar: pasesti peste guma de mestecat pe strada, dar nu-ti dai seama pana cand nu vezi guma lipita de covor. UnĀ  truc pentru a elimina guma de pe covoare poate fi gasit in congelator.

Ia cativa cuburi de gheata si preseaza-le pe guma timp de 30 pana la 45 de secunde, sugereaza specialistii. Dupa ce guma este inghetata si solida, foloseste o lingura pentru a ridica guma la margini, apoi foloseste un foarfece sau cutit ascutit pentru a taia suvitele covoarelor cat mai aproape de guma. Daca taiati doar o cantitate mica de covor, locul va fi nedetectabil.

Acestea sunt doar cateva sfaturi si exista cu siguranta mai multe trucuri care va vor ajuta sa aveti cele mai frumoase covoare.

Recomandarea noastra este sa apelati de fiecare data la specialisti asa cum sunt servicii curatenie Campia Turzii si sa ii lasati pe ei sa va curete temeinic covoarele.

De asemenea, atunci cand apelati la specialisti va puteti asigura ca acestia stiu cu siguranta ce au de facut si mai ales cum sa faca astfel incat sa aveti de fiecare data covoare impecabile, fara sa se deterioreze. Exista solutii si tehnici speciale in acest sens, care fac ca toate covoarele sa iasa bine indiferent de materialele din care sunt realizate.

 

Leave a reply:

Site Footer