Sfaturi pentru fotografii de nunta reusite

Sfaturi pentru fotografii de nunta reusite

In cele ce urmeaza va prezentam mai multe sfaturi pe care orice fotograf nunta ar trebui sa le urmeze.

Alege un loc si pozeaza original

Daca mirii au preferinte clasice puteti face pozele in natura. Deci, nu vor fi uimiti de vremea insorita, nu veti avea probleme de expunere datorita contrastelor puternice ale luminilor. De asemenea, puteti lua mirele si mireasa pe treptele bisericii sau primariei, langa mare, etc. Pentru o fotografie moderna, sugerati mirelui si miresei sa alerge spre tine!

Capturati emotiile

Nu uitati detaliile care ar parea triviale! Nu rata sarutul, sampania, trandafirii, confetiile pe rochie alba, copii care au energie, zambetele si lacrimile de bucurie, toate acele momente implicate de o nunta .

Utilizati blitul

In interiorul si in exteriorul blitului dvs. va fi o completare foarte buna a iluminarii. Utilizati-l in modul TTL auto si reduceti puterea blitului la -2IL. Indreptati-o spre subiect, astfel incat acesta va fi detasat din fundal si prezentat. In interior, lasati intensitatea in jos si indreptati blitul spre tavan, ramanand in modul automat pentru a evita umbrele marcate.

Lucrati in RAW

Acesta este formatul recomandat pentru un astfel de eveniment. Intr-adevar, veti obtine un fisier de dimensiune si definitie maxima. Puteti retusa fotografiile: expunere, luminozitate, contrast, dimensiune si multe altele. RAW-ul va fi foarte util, mai ales daca va lipsesc setarile.

Faceti fotografii alternative

Faceti fotografii amuzante si originale. 360 ° fotografii, Polaroid, Lomo, Holga, Spinner, fotografii de epoca etc. Aceste fotografii vor seduce, fara indoiala.

Sosirea miresei la bratul tatalui ei:  stati cativa metri in fata lor, cu o tinta 35-70 mm si o deschidere de minim F5.6, utilizati Blit de umplere.

Alte fotografii ce nu trebuie ratate sunt juramintele, schimbul de inele, semnarea registrului la primarie si primul sarut.

Utilizati negru si alb

Poti sa faci fotografii color si sa le editezi in postproductie. Alb-negru va va oferi fotografii nesfarsite si va ofera farmec fotografiilor.

Adancimea campului

Izolati mirele si mireasa din fundal. Evitati fondurile supraincarcate si, daca este posibil, optati pentru un fundal simplu. Alegeti deschiderile intre maximele F2 si F5.6. Concentrati-va pe fetele mirelui si miresei si fotografiati!

Realizati portretele

Pentru portrete , alegeti un loc departe si linistit. Aduceti-va trepiedul un obiectiv fix (50 sau 80 mm), un blit, un difuzor. Lucrati in modul automat pentru a evita setarile prea lungi. Nu uitati sa verificati inregistrarea si sa verificati expunerea, puteti utiliza modul bracketing.

Fotografie de grup

Gasiti un loc in care toti vor fi vizibili, cu un fundal neutru si optati pentru o profunzime mare a campului (minimum F8). Unghiul larg este esential! Focalizati-va si atrageti atentia tuturor inainte de fotografiere.

Postproductie, fotografie de nunta

Dupa aceasta zi lunga, dati-va o pauza si mergeti la faza cruciala a publicarii. Eliminati fotografiile pierdute, blururile, grimasele. Intr-un dosar copiati fotografiile care va afecteaza cel mai mult, fotografiile solicitate de cuplu, cel mai bine incadrat, cel mai bine expus. Nu aratati 300 de fotografii mirilor si nu le aratati nici 20.

Dupa ce ati urmat toti acesti pasi in mod sigur ca veti avea cele mai bune fotografii de nunta.

Leave a reply:

Site Footer