Sfaturi pentru curatenia rapida

Sfaturi pentru curatenia rapida

Pentru a putea face o curatenie rapida e nevoie si de echipamente de curatenie. De asemena exista si o serie de recomandari si sfaturi acre sa va ajute sa terminati rapid curatenia casei.

O regula de baza este sa nu va pierdeti timpul sa curatati zonele care sunt deja curate.

De exemplu suprafetele verticale nu sunt la fel de afectate de mizerie ca cele orizontale. Pe rafturile aflate mai sus nu se depune tot atata praf ca pe cele aflate in apropierea podelelor. Murdaria care este prezenta pe aceste suporturi si pe suprafetele lor este facuta de obicei de amprente. Nu e necesar sa cuaratati intent toata aceasta suprafata ci doar zonele care necesita curatare.

Nu stergeti si nu spalati zonele inainte de a le fi terminat de curatat. Daca veti face altfel, va trebui sa o luati de la inceput si in loc sa curatati de fapt veti asscunde murdaria. Curatai bine si apoi, in final clatiti sau stergeti doar odata.

In momentul in care va apucati de curatenie nu incepeti sa clatiti sau sa stergeti suprafetele doar pentru a vedea daca mai sunt zone cu pete sau nu. In cazul in care ati rgesit si suprafata inca mai necesita curatare va trebui sa pierdeti din nout timpul pentru a pune solutia de curatat si veti pierde doar timpul desi ati fu putut sa faceti treaba corect de la inceput.

Invatati sa determinati stadiul de murdarie existent pe suprafata pe care o curatati inainte sa va apucati serior de curatentie. Dupa ce determinati acest lucrur va recomandam sa curatati bine si asa veti sti si cand este nevoie sa clatiti sau sa stergeti.

In cazul in care ustensilele pe care le utilizati nu dau randament va trebui sa treceti la nivelul urmator. Si curatenia este o activitate care se invata. In timp veti reusi sa fiti foarte priceputi la acest lucru. Veti asjunge sa puteti sa anticipati ce activitate urmeaza sa faceti si veti sti si care sutn produsele pe care le veti utiliza pentru acest scop cu ceva timo inaite de a inepe treaba.

Astfel veti putea sa economisiti si timp pentru a schimba ustensilele si produsele dar si timpul pe care in mod normal il pierdeati gandind ce urmeaza sa faceti.

Ustensilele care sunt in stare buna de fucntionare inseamna economie de timp. Un aspirator de care aveti tot timpul grija si caruia ii curatati frecvent sacul si filtree va va ajuta mult mai mult in activitatea de curatenie si va va ajuta de asemenea sa economisiti si timp. Nu uitati sa vetidicati dupa ce folositi aspiratorul starea in care se afla acest aparat pentru a fi siguri ca data viitoarecand faceti curatenie nu veti pierde vremea pregatind aspiratorul.

De asemenea acelasi lucru se recomanda sa faceti si pentru mop, vsi spray-uri precum si alte ustensile pe care le utilizati in timpul curateniei care ar trebui sa fie in stare perfecta de functionare si sa fie de asemenea si curate.

Pastrati si ordinea in locul de depozitare. Indiferent ca este vorbba despre o debara sau un dulap ori cosulet, obiectele trebuie sa fie in ordine pentru a nu pierde timp cautand.

Leave a reply:

Site Footer