Sfaturi pentru cumpararea unui boiler

Indiferent ca ai nevoie de un boiler instant ieftin sau de orice alt tip de boiler noi iti recomandam sa citesti acest articol. Un exemplu de boiler perfect este Boiler electric instantaneu GEYSER, dus si chiuveta.

Pentru a alege un boiler nou, trebuie sa tineti cont de urmatorii factori:

– tipul de combustibil

– eficienta

– sistemul de combustie

– spatiul disponibil in casa dvs.

– cerintele dvs. de apa calda

In ceea ce priveste pretul, trebuie sa tineti cont de pretul de achizitie, dar si de costurile de functionare. Un cazan mai eficient (de exemplu, un cazan de condensare) va necesita un efort financiar la momentul cumpararii, dar acest lucru va  fi amortizat putin in fiecare zi in timpul primilor ani si va incepe apoi sa va ajute sa economisiti bani.

De asemenea, trebuie sa tineti cont de granturile disponibile pentru anumite tipuri de cazane, ceea ce le face mai accesibile.

Alegeti nivelul corect de putere

Construiesti? Inainte de a ne gandi la cazane, examinati alte alternative: “casa pasiva” (cerinte energetice ultra-scazute), fara incalzire sau cu cogenerare (producerea simultana de caldura si energie electrica).

Daca trebuie sa inlocuiti un cazan existent, cautati consultanta independenta la firmele de specialitate, de la un arhitect, de la cineva care stiti cine a facut acelasi lucru recent etc.

Apoi, consultati site-urile web ale producatorilor, comparati estimarile de instalare si intrebati despre reputatia instalatorilor. De asemenea, cereti specialistului de incalzire sa justifice alegerea modelului pe care il sugereaza.

Acestea sunt cele mai importante puncte care trebuie luate in considerare la alegerea dvs.

  1. Combustibilul

Puteti alege boilerul la pretul de achizitie al combustibilului. Este dificil sa se prevada evolutia pretului uleiului de incalzire, dar totul sugereaza ca acesta va fi mai scump decat gazele naturale, atat pe termen mediu, cat si pe termen lung. Alegerea furnizorului poate fi, de asemenea, un factor determinant; exista deja unii care nu mai calculeaza pretul gazului la pretul titeiului.

Asistenta financiara pe care o puteti beneficia cu siguranta va juca un rol in alegerea dvs. Impactul asupra mediului este un alt criteriu important. Ar trebui sa fii constient de faptul ca gazele sunt mai putin poluante decat petrolul, dar sa luati in calcul si ca exista sursele regenerabile de energie: soare, lemn etc.

  1. Eficienta

Un cazan foarte eficient va va permite sa economisiti costurile de energie si sa reduceti emisiile de CO2. Acest lucru este valabil pentru cazanele cu gaz de joasa temperatura (care poarta eticheta HR +) si chiar mai multe cazane de condensare (cu eticheta HR Top).

Aceste modele sunt mai scumpe, dar mai economice pentru a rula. In ceea ce priveste uleiul, modelele de temperatura joasa si de condensare poarta etichetele Optimaz si Optimaz Elite.

  1. Sistemul de ardere

Exista doua sisteme:

Cazanele deschise sau “atmosferice” iau oxigenul necesar pentru ardere din incaperea in care sunt instalate; este, prin urmare, esential ca acesta sa fie bine ventilat. Acestea sunt echipate cu un cos de fum prin care evacueaza gazele reziduale.

Cazanele inchise sau etanse (“camera sigilata, gaze arse”) nu utilizeaza aer de camera. Il iau din afara printr-o teava cu pereti dubli, care permite de asemenea evacuarea gazelor reziduale. Prin urmare, accesul la exterior este indispensabil (prin perete sau acoperis). Aceste modele sunt putin mai scumpe, dar ofera mai multe avantaje.

Leave a reply:

Site Footer