Sfaturi pentru calatoriile in Egipt

Sfaturi pentru calatoriile in Egipt

In momentul in care te pregatesti de un sejur Egipt iti recomandam sa verifici si oferta Serenity Fun City Hurghada pentru ca ai o serie de optiuni si posibilitati care fac ca aceasta excursie sa fie perfecta. In continuare iti prezentam impresii ale turistilor care au ales sa isi petreaca vacanta aici.

Retineti ca nu va fi o experienta foarte locala ceea se va petrece la piscina si daca veti manca mancaruri turistice pe barca. Nu este absolut nimic in neregula cu asta, dar poti rata ceea ce este cel mai important. Am optat pentru o versiune mai ieftina si am ales sa stau in pensiunile locale.

Uber & Taxi

In Cairo, puteti lua Uber oriunde si este extrem de ieftin. De exemplu, o excursie cu taxiul de la Aeroportul din Cairo pana la centrul orasului Cairo nu ar trebui sa costa mai mult de 50-60 LE, in timp ce o calatorie de la Aeroportul Cairo la Piramide merge la 100-110 LE.

Cele mai populare si cele mai bune locuri de vizitat in Cairo sunt raspandite in intreaga zona. Dar nu ar trebui sa va sperie, deoarece exista modalitati usoare si accesibile pentru a ajunge peste tot. As propune acest itinerar:

Ziua 1: (Cairo) Sosire Cairo & transfer la hotel pentru dormit peste noapte & Sounds & Light Show la Piramide.

Ziua 2: (Cairo spre Hurghada) Vizitati Piramidele, Sfinxul si Saqqara. Dupa-amiaza vizita la Muzeul Egiptean. Zbor spre Hurghada.

Ziua 3: (Hurghada) Snorkeling cu delfini (salbatic, fara captivitate), excursie in desert de dupa-amiaza cu ATV-ul.

Ziua 4: (Hurghada  Luxor) Dimineata te poti relaxa la hotel. Transfer de dupa-amiaza la Luxor cu avionul sau transportul local.

Ziua 5: (Luxor) O excursie la West Bank (Valea Regilor, Templul Hatshepsut, Medinet Habu si mai mult …). Sound & Light Show la templul Karnak. Peste noapte poti dormi in Luxor.

Ziua 6: (Luxor) Zborul de dimineata devreme cu balonul cu aer cald. Vizitati Templul Karnak si Templul Luxor. Puteti ramane aici pentru o dupa-amiaza relaxanta.

Ziua 7: Zbor intern catre Cairo pentru cei care termina turul aici.

Daca sunteti pregatit pentru o vizita lunga, va puteti indrepta si spre Aswan si spre Templul Abu Simbel.

Ramesses II a construit doua temple profund captivante. Ele au fost sculptate doar dintr-o parte a muntelui, pentru a se imortaliza pe sine si pe iubita sotie Nefertari. Cu toate acestea, a fost relocat in 1959, cand a fost sponsorizat de donatii internationale pentru a fi salvat de la inundatia cauzata de fluviul Nil.

Din fericire, prezenta sa iconica a fost pastrata datorita muncii atent facute si solicitate de UNESCO. Cele patru colosuri de 20 de metri ale Faraonilor sunt orbitoare. Sala interioara este sustinuta de 8 stalpi giganti de osirid, cu lungimea de 18 metri – mersul pe jos in aceasta sala este o experienta incantatoare.

Ziua 7-10: (Aswan) Transfer la Aswan din Luxor. Vizite la templele Edfu, Kom Ombo si Abu Simbel. Explorarea atractiilor Aswan: Muzeul Nubian, High Dam si obeliscul neterminat. Zbor tarziu spre Cairo.

Ziua 11-12: Turul spre Oasisul Bahariya si la desertul de nisip alb, izvoare terapeutice calde si reci, Gebel al-Ingleez, Gebel Dist si Templul lui Alexandru cel Mare.

Ziua 13: Plecarea finala din Cairo. Pentru cei care pleaca  dupa-amiaza se recomandam si o vizita la Biserica Hanging si Cetatea Saladin.

Leave a reply:

Site Footer