Sfaturi pentru a lucra ca si chelner

Sfaturi pentru a lucra ca si chelner

Odata cu experienta si loialitate vine si o mare responsabilitate. Acest lucru inseamna ca, cu cat stiti mai multe despre restaurant,  cu atat mai mult este posibil sa aveti fiti comparati cu colegii dumneavoastra.

Oamenii se vor baza pe tine si se vor astepta la mai mult din partea ta, ceea ce v-ar putea stresa si mai mult. Veti fi platit pentru greutatea suplimentara pe care o trageti? Poate nu. Totusi la un anumit curs autorizat vi se vor specifica si aceste amanunte.

Sa lucrati la sfarsit de saptamana. Daca lucrati intr-un restaurant, exista aproape o sansa de 100% sa lucrati si in week-end. In timp ce toti prietenii, familia si cei dragi se relaxeaza in vacantele de weekend si au petreceri la cina, tu esti cel care “a servit” toti oamenii care au iesit in oras pentru a sarbatori finalul de saptamana.

Intotdeauna aveti bani la indemana! Dar oamenii care nu sunt capabili sa cheltuiasca banii pe care ii au pot avea o problema majora in gestionarea banilor lor. Numerarul este atat de usor de  cheltuit, mai ales daca tot personalul va iesi la o bautura dupa o zi de munca.

Dupa un timp – este nevoie de o taxa pe corp. De multe ori, angajatii care lucreaza de ani de zile vor simti efectele purtarii de tavi grele si statul in permanenta in picioare. Problemele de spate si problemele genunchilor nu sunt neobisnuite. Jobul de chelner pune foarte multa presiune pe corpul tau.

Nicio prestatie. In timp ce alte companii ofera angajatilor lor beneficii  cum ar fi concediu de odihna sau liber pentru  dentist, majoritatea restaurantelor nu ofera acest lucru pentru angajatii lor. Esti bolnav? Trebuie sa apari la job sau sa lipsesti si sa nu fi platit.

Puteti avea de a face si cu probleme Da, nu imi place sa o spun, dar este adevarat. Oamenii pot fi needucati si va veti ocupa de multe probleme de acest tip. Aceasta categorie variaza de la oameni care nu stiu nimic despre afacerea restaurantului, oameni nerabdatori, oameni care cred ca esti sclavul lor si oameni limitati. Nu spun ca trebuie inghititi tot ceea ce va spun acesti oameni, dar daca nu aveti o tinuta impunatoare, unii sa vor gandi doar la binele lor, iar, atunci, asta nu este jobul tau.

Colaboratori cei mai rai. Oh, bunatatea asta … sunt atat de multi oameni cu care sa fi bun! Colaboratorii rai va vor distruge ziua si va vor face sa va pierdeti controlul de sine. Intotdeauna intarzie, intotdeauna sta sa  iti verifice telefonul in spate,  se furiseaza de un milion de ori pe zi pentru o pauza de tigara, isi ignora clientii, se intoarce la bucatarie, este nepoliticos cu clientii de  la mesele tale, ei cer, dar niciodata nu inlocuiesc pe nimeni si, de asmenea, nu executa oridinul primit, aratand ca sunt ocupati, dar de fapt nu ridica nici macar un deget.

O astfel de persoana va poate enrva foarte tare !!! Uneori te face sa te gandesti “De ce ma deranjez sa muncesc atat de tare” si poate face ca motivatia ta sa se prabuseasca la pamant.

 

 

Leave a reply:

Site Footer