Sfaturi despre cum sa curatati bijuteriile

Sfaturi despre cum sa curatati bijuteriile

Indiferent ca le cumparam din magazinele de specialitate sau de la casele de amanet bijuterii, cu totii iubim aceste accesorii. Cea mai mare frica a unui iubitor de bijuterii apare atunci cand isi vede accesoriile stralucitoare deteriorandu-se. Multi iubitori de bijuterii invata cum sa intretina fiecare piesa de bijuterie pe care o au, pentru a o pastra in stare perfecta. Totusi, acest lucru nu este intotdeauna usor.

Bijuteriile dvs. sunt adesea expuse murdariei, poluantilor si altor elemente daunatoare. Din fericire, puteti proteja aceste articole curatandu-le in mod regulat.

Ei bine, nu trebuie sa platiti pentru a va curata bijuteriile. Este posibil sa va asigurati ca bijuteriile dvs. raman in forma de varf prin utilizarea tehnicilor de curatare in propria locuinta. In acest ghid de intretinere a bijuteriilor, va evidentiem si va aratam sfaturi importante de curatare, pe care le puteti utiliza pentru a va asigura ca bijuteriile pe care le-ati ales de la o casa de amanet bijuterii, vor arata mereu ca noi.

1. Curatati fiecare piesa de bijuterie individual

In timp ce este posibil sa va curatati bijuteriile acasa, fiecare piesa necesita o atentie speciala. Diferite metale si nestemate reactioneaza diferit la mediul inconjurator. Trebuie sa luati in considerare cel mai bun produs de curatare pe care sa-l utilizati pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Cele mai comune materiale de bijuterii, cum ar fi aurul si argintul, sunt usor de curatat acasa. Cu toate acestea, alte materiale delicate, cum ar fi platina, pot necesita serviciile unui curatator profesionist.

2. Pastrati-le simplu

Pentru cele mai bune rezultate atunci cand curatati bijuteriile, pastrati lucrurile simple. Alegeti o solutie de curatare care nu este abraziva pentru a curata cele mai obisnuite bijuterii si folositi o carpa moale pentru a le lustrui. Apa calda va face trucul in majoritatea cazurilor. Ideea este sa evitati solutii de curatare costisitoare, care ar putea sa nu adauge nicio valoare intretinerii pieselor. Astfel de curatatori iti pot strica piesele frumoase.

3. Stiti cand sa va curatati bijuteriile

Veti gasi o multime de informatii care explica cat de des ar trebui sa va curatati bijuteriile. Cea mai buna modalitate de a determina cand sa va curatati piesa este examinand aspectul suprafetei sale si in jurul setarii metalice. Daca a inceput sa-si piarda stralucirea, este timpul pentru o spalare. Evitati sa va scufundati piesele de bijuterii in apa in fiecare zi, deoarece acest lucru ar putea ajunge sa le afecteze stralucirea.

4. Curatati aurul in baie cu apa calda

Bijuteriile din aur raman populare datorita stralucirii, stilului si atingerii de lux. In timp ce bucatile de aur sunt durabile, ele necesita o ingrijire corespunzatoare pentru a evita acumularea de murdarie si praf.

Daca doriti ca bucatile dvs. de aur sa continue sa fie stralucitoare, curatati-le intr-o baie cu apa calda si sapun de vase. Acest proces simplu va va readuce piesele la starea lor naturala.

5. Tehnica foliei de aluminiu

Una dintre cele mai eficiente tehnici de curatare a bijuteriilor la domiciliu este prin utilizarea foliei de aluminiu. Aliniati un bol cu ​​folie de aluminiu, apoi umpleti-l cu apa fierbinte.

Adaugati o lingura de detergent pentru rufe fara inalbitor si apoi scufundati bijuteriile din argint in vas. Lasati-le sa se inmoaie un minut, clatiti si uscati bijuteriile. Ideea este sa folositi un proces cunoscut sub numele de schimb de ioni pentru a elimina impuritatile de pe suprafata pieselor tale de bijuterii.

Leave a reply:

Site Footer