Scurt istoric frigidere

Scurt istoric frigidere

In ziua de azi, luam majoritatea obiectelor din jurul nostru de-a gata. De multe ori nici nu ne gandim la procesele complexe prin care trec electrocasnicele sau telefoanele noastre mobile pentru a ne oferi sansa sa le utilizam si nici nu ne gandim la umilele origini ale acestora.

In acest articol voi discuta pe scurt despre istoricul frigiderelor si cum au ajuns acesta ca si acele frigidere din Cluj care se pot cumpara de la Selgros.

Primele frigidere care au existat au functionat fara curent electric. Acestea erau niste incaperi speciale care erau construite langa raurile de munte sau ale lacurilor cu apa dulce. In zone precum Iran, aceste constructii erau inalte si in forma de dom sau con si aveau o aerisire in varf pentru a permite aerului sa circule si, astfel, sa tina mancarea rece.

Aceste constructii erau, de obicei, sapate in pamant si aratau mult mai mici decat pareau. O alta metoda de a tine hrana rece era pastrarea acesteia in mine dezafectate sau in incaperi in care se aduceau bucati de gheata din munti.

Primul aparat de racire a alimentelor care avea si un compartiment cu gheata a fost produs si comercializat in Statele Unite in anul 1922. Acest frigider era mai scump decat faimosul Ford Model-T, acesta costand $714 in timp ce masina costa $450.

Inainte ca freonul sa fie folosit ca si gaz de racire in frigidere, acestea foloseau diferite gaze care erau toxice. Au existat si accidente inaintea folosirii freonului iar companiile care produceau frigidere la acea vreme au dorit o solutie sigura la racirea alimentelor. Asa a inceput sa fie folosit freonul, gaz care in cele din urma a fost inlocuit cu tetrafluoretanul.

Astazi, in Romania, frigiderele sunt printre cele mai comercializate produse electrocasnice. Acestea se pot cumpara foarte usor in Cluj Napoca de la Selgros. Viziteaza si tu magazinul si vezi oferta de frigidere.

Selgros Cluj Napoca
Produse alimentare si nealimentare
Calea Someseni nr.8 Cluj Napoca, 400388 , RO
Tel: 0264 503 000
Fax 0264 503 199

Leave a reply:

Site Footer