Scurt istoric al companiei Blaupunkt

Scurt istoric al companiei Blaupunkt

Blaupunkt dovedeste ca numele unei companii si marca comerciala pot fi identice si ca reputatia unei marci de lunga durata poate fi testul timpului cand se bazeaza pe competenta si calitate. Blaupunkt a fost fondata in noiembrie 1923. Pe atunci, numele companiei era “Ideal Radiotelefon- & Apparatefabrik”.

Productia s-a desfasurat la Bollersdorf, in apropiere de Berlin. Portofoliul de produse al companiei a inclus casti si radio cristal. Castile cu o calitate a sunetului deosebit de ridicata au fost marcate cu un punct albastru ca sigiliu de calitate. Nu a trecut mult timp pana cand consumatorii doreau doar castile cu punctul albastru sau „Blaupunkt”.

Sigiliul calitatii a devenit marca comerciala si, in 1938 a devenit si numele companiei. “Doar un punct mic. Dar face o mare diferenta.” Compania a folosit acest slogan memorabil pentru a-si face publicitate pentru produsele sale, care au devenit curand cunoscute drept trendetters si produse inovatoare, de inalta tehnologie – intr-un moment in care nici macar acesti termeni nu existau.

Exemple de inovatii Blaupunkt includ primul radio auto european, radioul auto Blaupunkt Autosuper AS 5 (1932), primul radio tranzistor (1957), primul CD player auto (1983) si prima unitate de navigatie europeana (1989).

Au existat alte repere pentru Blaupunkt, cum ar fi DX-N-Online, unitatea de navigatie cu functionalitate online (2001), primul radio auto digital cu decodificator MP3, slot pentru carduri multimedia si functie de inregistrare (2003) si prima dinamica si sistem de navigatie intuitiv cu afisaj color TFT (2005).

De la sfarsitul anilor 1950, Blaupunkt a urmat tendintele actuale ale pietei si a introdus noi aparate in cicluri de dezvoltare scurte. Compania, care apartinea grupului Bosch si isi are sediul central la Hildesheim de la sfarsitul anului 1945, a oferit de asemenea o gama cuprinzatoare de electronice de consum.

Prin aceasta abordare, compania a realizat in curand numeroase dezvoltari de produse noi, care au influentat in mod semnificativ comportamentul consumatorilor mondiali pe parcursul ultimelor opt decenii. In 1956 de exemplu, dispozitivele mari de sunet surround de inalta fidelitate Blaupunkt erau echipate cu un buton HiFi, pentru un sunet cat mai real posibil.

Un produs clasic din anii ’80 este legendarul model de arta de inalta fidelitate Artech al lui Blaupunkt, care consta intr-un preamplificator, amplificator principal si un difuzor Artech L-200. Preamplificatorul si amplificatorul principal stateau pe picioare de aur, in timp ce convertorul de sunet de inalta performanta stralucea in finisajul sau lac negru in stil de pian.

Si sa nu uitam de camera video Hi8 CCR-880H sau modelul S-VHS-C CC 695, vedetele TV la acea vreme au creat o reclama atragatoare, in care si-au filmat scenele preferate in direct folosind camera video. Blaupunkt avea de asemenea inregistratoare video inovatoare, in timp ce o astfel de tehnologie era foarte tanara, inclusiv printre altele RTV-800 HiFi cu programare electronica.

Gama completa de produse electronice pentru consumatori a fost completata de televizoarele Blaupunkt si combinatii TV-radio. Seria Arkona a avut un mare succes si s-a bucurat de o mare popularitate in urma lansarii sale, la sfarsitul anilor ’50.

In 1986, productia de televizoare a fost intrerupta in favoarea achizitionarii lor de la un producator german de televiziune. Zece ani mai tarziu, Blaupunkt a incetat comertul cu inregistratoare video, camere video si televizoare si s-a concentrat in intregime pe sectorul comunicatiilor mobile.

Blaupunkt are un portofoliu mai larg astazi ca niciodata. Fundatia comunitatii globale de brand Blaupunkt in 2010 a fost de asemenea, inceputul unei noi ere: Blaupunkt incearca sa prospere si sa continue istoria succesului punctului albastru in sectorul electronicelor de consum, in care compania nu mai este prezenta din 1996.

Acum, compania scoate pe piata si diferite telefoane mobile Blaupunkt, iar pentru cei care au nevoie de smartphone-uri pe care sa le foloseasca in cele mai simple scopuri, un telefon Blaupunkt este mai mult decat suficient.

Cu siguranta insa, nu va trece mult timp pana cand compania va lansa pe piata smartphone-uri Blaupunkt din ce in ce mai performante.

Leave a reply:

Site Footer