Scaune ergonomice pentru o postură sănătoasă

Scaune ergonomice pentru o postură sănătoasă

Din punct de vedere evolutiv, oamenii nu sunt proiectați să stea pe scaun perioade lungi de timp. Munca de birou, pe de altă parte, îi obligă deseori să o facă pe parcursul întregii zile de lucru. Acest lucru afectează sistemul muscular și scheletic, în special în zona spatelui, a umerilor și a gâtului.

Un scaun ergonomic de birou minimizează stresul – în special pe coloana vertebrală și pe discurile intervertebrale, la minimum. Poți cumpăra scaune ergonomice de pe site-ul www.topscaune.ro,  reglabile pe înălțime și pe care poți sta așezat într-o postură sănătoasă. Un scaun ergonomic este conceput în așa fel încât să reducă stresul corpului la minimum posibil din punct de vedere tehnic, atunci când stai pe el.

Cu alte cuvinte, a sta mult timp nu este niciodată sănătos, dar așezat pe un scaun ergonomic este cel mai puțin nesănătos pentru sistemul tău scheleto-muscular dintre toate opțiunile.

Scaune ergonomice – Caracteristici

Cea mai importantă caracteristică a unui scaun pivotant ergonomic de birou este că poate fi ajustat foarte extensiv datorită diferiților parametri în funcție de dimensiunea corpului tău individual și de alți factori personali. În plus față de dimensiune, aceasta include și greutatea ta sau dimensiunile individuale.

Pe baza acestui fapt, există numeroase valori care pot fi ajustate cum ar fi: înălțimea și adâncimea scaunului, înălțimea și unghiul de înclinare a spătarului, forța arcului cu care spătarul urmează înclinația spatelui, intensitatea formei S a coloanei vertebrale – aceasta fiind asigurată de suportul lombar, înălțimea, lățimea și înclinarea cotierelor.

În acest fel, scaunul ergonomic poate fi complet adaptat nevoilor tale personale. Ceea ce au în comun toate scaunele pivotante ergonomice de birou este că, acestea sunt prevăzute cu roți și pot fi, de asemenea, rotite nelimitat într-un cerc complet, acest lucru fiind important deoarece devii flexibil atunci când lucrezi la birou.

Un scaun de birou perfect adaptat pentru nevoile tale își pierde o mare parte din efect dacă, de exemplu, blatul biroului este prea înalt, ecranul computerului este mult prea jos sau tastatura este prea departe.

Scaune ergonomice potrivite pentru birou

În consecință, sunt recomandate în special birourile cu reglare pe înălțime. Scaunul ergonomic este de obicei utilizat pentru birourile cu înălțimea standard, fixă sau al căror blat este de aproximativ 72 de centimetri deasupra podelei. Dacă îți dorești un scaun ergonomic cu tetieră, acest lucru ține de preferința ta. Tetierele sunt potrivite scaunelor cu spătarul înalt. Tetiera nu este necesară pentru lucrări tipice de birou. Cu o setare ergonomică, capul este oricum înclinat ușor înainte. Cu toate acestea, dacă munca ta de zi cu zi include multe întâlniri, tetiera poate avea sens.

De asemenea, poți prefera un astfel de model și dacă ești o persoană mai înaltă decât media. În acest caz, o tetieră poate fi, de asemenea, confortabilă pentru munca normală la birou.

În principiu, dacă vrei să cumperi scaune ergonomice, ar trebui să știi că, cu cât acestea au mai multe caracteristici, cu atât devin mai ergonomice, uneori chiar ortopedice și cu atât mai mult te poți așeza pe ele fără a-ți suprasolicita sistemul muscular și osos.

Leave a reply:

Site Footer