Scaune auto, alege cele mai potrivite modele pentru copil

Scaune auto, alege cele mai potrivite modele pentru copil

Alegerea unui scaun auto pentru bebelusi si copii nu este o sarcina usoara. Daca v-ati apropiat de un magazin, stiti ca exista cinci grupuri de scaune auto (0, 0+, 1, 2 si 3) si o mare varietate de modele.

Atunci cand se ia decizia de a cumpara scaun auto pentru copii, este esential sa se ia in considerare greutatea copilului si varsta acestuia pentru a-l achizitiona pe cel care se potriveste cel mai bine nevoilor lor si reglementarilor Uniunii Europene. In acest post, va vom oferi cateva recomandari care va vor ghida in alegerea dvs.

Scaune auto pentru copii, cum sa-l alegi?

Inainte de a incepe chiar sa luati in considerare un model sau altul, ar trebui sa va analizati stilul de viata pentru a alege scaunul auto care i se potriveste cel mai bine. Pentru a face acest lucru, va puteti pune urmatoarele intrebari:

  • Calatoresti mult?
  • Il folosesti doar in oras?
  • Masina ta are dispozitivul de ancorare ISOFIX?
  • Ai nevoie de un scaun auto care sa se potriveasca cu sasiul caruciorului?

Pe baza acestor raspunsuri, puteti incepe sa cercetati gama larga de scaune auto. Inainte de a cumpara, asigurati-va ca scaunul ales este aprobat, adica ca respecta cerintele de siguranta ale Uniunii Europene.

Vezi aici scoica Yoyo de la Babyzen.

Sfaturi pentru alegerea unui scaun auto pentru copii

Este esential ca scaunul pentru copii sa aiba aprobarea corespunzatoare.

Pe eticheta, puteti confirma ca producatorul a primit viza de aprobare. Veti gasi o litera E intr-un cerc care simbolizeaza conformitatea cu standardul european, urmata de un numar care indica tara care a acordat aprobarea.

Pe aceeasi eticheta, ar trebui sa cautati urmatoarele mentiuni:

  • Universal: produs potrivit pentru toate masinile
  • Gama de greutate admisibila: indica grupul de greutate al copilului caruia ii este destinat scaunul auto. Dupa cum am mentionat, Uniunea Europeana imparte presedintii in 5 grupuri pe care le vom vedea acum in profunzime.

Scaune auto in grupele 0 si 0+

Nou-nascutii si pana la 9kg vor calatori in siguranta in scaunele auto din grupa 0. Exista, de asemenea, o versiune mai mare, cea apartinand grupului 0+, care serveste de la nastere la 13 kg.

Scaunele din ambele grupuri pot fi plasate cu spatele la mers, atat in spate, cat si in partea din fata a masinii. In acest din urma caz, nu uitati sa dezactivati airbarg-ul pentru o mai mare securitate.

O optiune buna ar fi transportatorul scoica auto pentru copii, un scaun auto cu protectie laterala maxima si maner confortabil de transport. Un alt avantaj: poate fi adaptat caruciorului.

Scaune auto din grupa 1

Acestea sunt special dezvoltate pentru copii intre 9 si 18 kg, avand in vedere ca in acest stadiu de dezvoltare copilul poate sta foarte bine in sezutsi poate rezista impulsurilor care l-ar putea propulsa in fata la franare. Scaunele auto din grupa 1 sunt instalate pentru plimbare, folosind centura in trei puncte a masinii.

Scaunele auto reprezinta siguranta copiilor atunci cand sunt transportati cu masina si sunt obligatorii in majoritatea statelor.

Leave a reply:

Site Footer