Şase motive pentru care experiențele sunt cele mai bune cadouri

Alegerea cadoului perfect pentru cei dragi este o treabă dificilă și este și mai dificil să găsești ceva care să fii sigur că le va plăcea.

În acest sezon de sărbători, alege să oferi experienţe în loc de obiecte materiale. Iată de ce!

1) Experiențele creează amintiri mai bogate

Poate cel mai evident motiv pentru care experiențele sunt cadouri atât de grozave sunt amintirile de lungă durată pe care le creează.

Nu o spunem doar noi – oamenii de știință susțin faptul că oamenii îşi formează amintiri mai bogate și mai puternice legate de aventuri și experiențe, în comparație cu amintirile legate de obiecte materiale.

2) Experiențele sunt mai personale decât obiectele materiale

A oferi un cadou experienta este ceva foarte personal și indică faptul că s-a depus un efort substanţial în procesul de cumpărare a cadoului.

Mai mult decât atât, experiențele pot satisface în mod special o persoană. Ai un prieten dependent de aventuri? Dăruiește-i o sesiune de parașutism! Prietenul tău iubește mâncarea? Oferă-i un picnic misterios!

3) Așteptarea experienței reprezintă jumătate din distracție

Simțim atât de multă bucurie când vine vorba de experiențe, deoarece acestea sunt un proces atât de lung, iar timpul dinaintea unei aventuri poate fi aproape la fel de interesant ca experiența în sine.

Perioada în care așteptăm cu nerăbdare experiența este una pozitivă și plăcută și, spre deosebire de sentimentul mai puţin plăcut de nerăbdare atribuit așteptării unui obiect material, simțim bucurie dintr-o experiență înainte ca aceasta să înceapă.

4) Experiențele duc la o fericire mai durabilă

În timp ce lucrurile materiale pot duce la o creștere a intensităţii fericirii, cercetările indică faptul că experiențele conduc la o fericire mai de durată. Desigur, acest lucru are sens; pentru că fericirea și bucuria noastră încep cu mult înainte de a lua parte la experiență, aspectul memorabil al aventurii ne face să ne amintim de ea pentru mulţi ani.

5) Nu este doar o singură experiență

Dacă te gândești bine, a trăi o experiență este într-adevăr ca și cum ai lua parte la un milion de mici experiențe diferite – o experiență sau o aventură singulară cuprinde atât de multe momente separate de bucurie.

Luați în considerare, de exemplu, să mergeți undeva într-un weekend; nu numai cazarea este cea care alcătuiește experiența – va trebui să vă îndreptați spre cazare, veți putea descoperi pe drum noua dvs. cafenea preferată și puteți întâlni oameni noi cu care altfel nu v-ați fi intersectat niciodată.

6) Experiențele ne permit să încercăm lucruri noi

Primirea unei noi genți de designer – deși, fără îndoială, este un cadou frumos – nu vă va permite să încercați lucruri noi și să ieşiţi din zona dvs. de confort. Pe de altă parte, a trăi o experiență va face, cu siguranţă, acest lucru.

Pe când s-ar putea să nu ştii sigur dacă persoana iubită nu a primit deja o cămașă nouă-nouță, oferindu-i o experiență te asiguri că va încerca ceva complet nou și diferit. Chiar dacă a mai trăit anterior același tip de experiență, de fiecare dată va fi altfel, iar astfel e deschisă calea pentru un cadou fără riscuri.

Leave a reply:

Site Footer