Sanatatea inainte de toate!

Grija zilnica pe care trebuie sa o acordam sanatatii noastre trebuie sa fie o rutina, insa nu dusa in extreme pana la ipohondrie.

Persoane sanatoase, anual, isi fac diverse analize de rutina pentru a stabili unele valori sau unele probleme existente asimptomatice.

Sanatatea inseamna atentia, atat in ceea ce priveste efectuarea unor analize, cat si in ceea ce priveste stilul de viata.

Atentia acordata miscarii zilnice, alimentatiei sanatoase si in general a unui stil de viata sanatos atrage dupa sine un organism lipsit de probleme care va functiona normal.

Organismul uman este atat de perfect incat cea mai mica problema va fi usor detectata in intreg ansamblul lui de functionare.

Cine dicteaza aceste procese si cine se ocupa de functionarea motorului este destul de lesne de inteles. Atunci cand intelegem intregul sistem de functionare al organelor vom intelege perfect de ce fiecare celula a corpului isi are importanta ei si de ce unele boli se instaureaza ca semnale de alarma.

Daca te-ai intrebat vreodata care este principala cauza a unor afectiuni, cercetand putin vei observa ca atunci cand lucrurile nu sunt facute cum trebuie sau sunt scapate de sub control pot provoca dezastre la nivelul intregului organism.

De exemplu metabolismul poate fi schimbat de o crestere in greutate, acesta devenind mai lent iar tesutul adipos va creste.

Intreg sistemul imunitar poate fi afectat in lipsa somnului.

De obicei persoanele care se imbolnavesc au tendinta de a crede ca oricine altcineva este respnsabil sau vinovat pentru afectiunea lor, cand de fapt principalul vinovat pentru ceea ce se petrece in organismul tau esti chiar tu.

Ceea ce se intampla in interiorul tau va declansa o situatie de boala sau sanatatea fizica a organismului. Fiecare celula din organismul tau are functii bine stabilite si le indeplineste responsabil atata vreme cat tu ii permiti si ii oferi oportunitatea.

Detoxifierea organismului are practic loc in fiecare moment. Deseurile rezultate din produsele metabolismului, adica din viata celulei trebuie eliminate. In caz contrar se intampla sa apara o boala sau chiar un deces.

Un organism care nu mai functioneaza perfect si corect, nu va fi capabil sa indeplineasca anumite functii si deci nu va putea elimina aceste deseuri in mod natural, respectand toate etapele.

Energia este principala sursa de functionare a fiecarui organ. Energia scade considerabil atunci cand o dispersam mental, emotional, fizic sau chiar fiziologic.

Detoxifiera generala o organismului presupune in primul rand un stil de viata sanatos si mai apoi diverse retete si diete.

Lipsa energiei, direrile de cap sau diverse forme de disconfort se datoreaza in primul rand stilului de viata. Fiecare isi cunoaste limitele si greselile.

Consumarea unor alimente sanatoase va contribui in mod cert la mentinerea sanatatii intregului sistem.

Unele persoane nu consuma apa aproape deloc, sau in cantitati foarte mici.

Probabil nu multa lume cunaoste faptul ca apa este necesara pentru fieare dintre procesele metabolice sau diversele reactii ale organismului.

In primul rand apa are un rol esential in procesul de digestie, in transportul substantelor nutritive sau in eliminiarea substantelor toxice.

Fiecare organism este unic in ceea ce priveste necesarul de apa sau de mancare, de accea aportul de alimente sau de apa depinde de efortul zilnic la care este supus organismul. Hidratarea corecta a organismului este si ea reglata de mediul ambiant, efortul zilnic si alimentele consumate.

Datorita unui stil alimentar incorect si nesanatos, organismul nostru va fi supus unor schimbari datorita depozitelor de substante toxice, care provoaca tulburari si probleme de sanatate.

Componenta principala care are grija de o digestie corecta, este pastrarea unui intestin sanatos.

In acest sens flora intestinala joaca un rol foarte important atat in ceea ce priveste digestia cat si sanatatea colonului.

Distrugerea florei intesatinale va atrage dupa sine balonare, stari de oboseala, anemie, constipatie sau diaree si va duce la scaderea sistemului imunitar.

Consumul de alimente care contin probiotice, consumul de fibre sau chiar administrarea unor probiotice vor reface flora intestinala si vor regla functiile intregului aparat digestiv.

Un tratament probiotic sau consumul de alimente care contin probiotice sunt primii pasi atunci cand incepem detoxifierea organismului si reglarea tranzitului intestinal.

Prevenirea depozitelor de toxine se poate face prin consumul de fibre zilnic, fructe si legume si bineinteles apa.

Exercitiile fizice zilnice vor ajuta de asemenea mentinerea in forma a intregului organism.

Leave a reply:

Site Footer