Samsung Galaxy S8 Plus vs. Galaxy Note 5

Samsung Galaxy S8 Plus vs. Galaxy Note 5

Pentru a treia oara la rand, cei de la Samsung scot pe piata o adevarata bijuterie de flagship – un sandwich din metal si sticla cu margini curbate, culori vibrante si finisari de exceptie. Cauti service telefoane? Acceseaza ServiceGsm.ro.

Vorbim desigur despre Galaxy S8 si varianta sa mai mare, Galaxy S8 Plus. Cel din urma este un adevarat phablet, iar specificatiile sunt masive pe hartie. Are un ecran de 6.22 inch, dar telefonul este foarte compact pentru aceasta diagonala a ecranului. In schimb, telefoanele din gama Plus nu sunt singurele smartphone-uri de top pe care cei de la Samsung le au in productie.

Exista de asemenea si familia Note, ce si-a pierdut putin din reputatie o data cu lansarea Note 7 care a avut destule probleme, dar prezentul Note 5 este un smartphone foarte bun, apreciat de utilizatori. Asa ca, ne punem o intrebare fireasca – cum se compara Note 5 lansat deja de 1 an si jumatate, cu noii performeri S8 si S8 Plus?

Design-ul.

Asa cum am mentionat si mai sus, design-ul pe sticla + metal a fost mainstream la cei de la Samsung, in ultimii 2 ani cel putin. Din acest punct de vedere nici Galaxy Note 5 nu face exceptie, vei avea acelasi look stralucitor si premium, intr-o carcasa din metal si sticla.

Evident, Galaxy S8 Plus are un design mai futuristic si probabil mai modern. Cu sticla dublu-curbata si o ratie screen-to-body de invidiat, telefonul este intr-adevar o mica bijuterie si este dorit de foarte multi. Traditionalistii insa, vor prefera intotdeauna ecranele plate (flat), in locul variantelor curbate.

Asadar, pentru ei, aceste caracteristici de design nu inseamna nimic. Pentru acestia, exista Note 5 care livreaza exact asta – un display de mari dimensiuni, plat. Si in ciuda faptului ca smartphone-ul este deja printre noi de 18 luni, arata inca foarte bine si se incadreaza si in trendurile de design, iar performanta este de top.

Ambele device-uri sunt curbate pentru a creste confortul atunci cand sunt tinute in palma, dar Galaxy S8 Plus este ceva mai subtire, arata mai elegant si se manipuleaza mai usor. Noul phablet are de asemenea camera foto incastrata complet in carcasa, in timp ce Note 5 are acea protuberanta (bump al camerei), ce ii poate deranja pe anumiti utilizatori.

Pozitia cititorului de amprenta este si ea demna de luat in seama. La Galaxy S8, acesta s-a mutat pe spatele telefonului, in timp ce pe Note 5 este incorporat in butonul Home de pe partea din fata a phablet-ului.

Pozitionarea diferita va schimba cu siguranta modul in care manipulati telefonul in anumite situatii, unii prefera prima varianta, altii pe cea de-a doua. Display-ul lui S8 Plus arata intr-adevar extraordinar, dar nici Note 5 nu este cu mult in urma. Note-ul are un display cu o diagonala ceva mai mica de 5.7 inch si rezolutia de 2560×1440 pixeli, dar se poate compara cu cel de pe S8 Plus. Este incredibil de luminos si de clar, avand o densitate a pixelilor per inch de 518 ppi.

Leave a reply:

Site Footer