Rochiile de mireasa de epoca

Rochiile de mireasa de epoca

Femeile care doresc un aspect unic la imbracamintea lor de mireasa ar putea dori sa ia in considerare anii 1940 rochii de mireasa de epoca. Atat rochiile clasice, practice, cat si rochiile elegante din acea epoca sunt disponibile la magazinele pentru revanzare, transport si vintage. Mai multe modele de rochii gasiti pe Rochii-perfecte.ro.

Modelele feminine din anii 1940 sunt impartite in doua parti: in timpul razboiului si dupa razboi. Timpurile de razboi au cerut desene simple si rochii imprumutate, in timp ce New Look a inaugurat o abordare stilistica si feminina a stilului, mai ales cu boom-ul in nunti dupa ce trupele s-au intors acasa.

Modelele pentru nunti in prima jumatate a anilor ’40 au fost limitate de rationalizarea razboiului. Atat mancarea, cat si imbracamintea au fost distribuite in Marea Britanie si in S.U.A. Din acest motiv, multe mirese de la inceputul anilor 1940 avand mijloace modeste au ajuns sa poarte rochii practice. Imbracamintea din Marea Britanie era obisnuita pentru uz civil, asa ca femeile imprumutau de multe ori rochiile altora sau purtau cele mai bune rochii ale lor. Ele isi faceau haine cu tot ce era disponibil. Stilurile de costume erau populare atat in ​​S.U.A., cat si in strainatate.

In ciuda greutatilor, unele mirese din timpul celui de-al doilea razboi mondial au fost destul de bogate pentru a obtine o rochie mai eleganta. Alte mirese ar fi putut imprumuta sau au cumparat o rochie de mireasa folosita pentru ziua nuntii lor, modificand-o si reparandu-le pentru a o face sa se potriveasca. Aceste rochii pot avea urmatoarele elemente de design:

  • Maneci bufante
  • Maneci lungi cu un punct la capat, in special combinate cu un guler inalt pentru gat
  • Gulere netede
  • Accent pe talie, de multe ori cu o forma “v”
  • Un guler inalt si subtire care se modeleaza inalt pe gat, in apropierea claviculei
  • Elemente decorative din matase

In 1947, dupa sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, Christian Dior a debutat o linie de imbracaminte numita Corolle, prezentata in Revista New Look by Life. Linia a profitat de tesaturile mai usor accesibile si a concentrat atentia la forma corpului femeii, cu talie mai tare si fuste intregi. Stilul mai feminin si mai elegant a ramas popular de la sfarsitul anilor 1940 si este evident in multe rochii de mireasa din anii 1950.

Primul loc pentru a cauta o rochie de mireasa de epoca este intr-un scrin al bunicii. Rudele mai vechi de sex feminin au salvat rochia de mireasa, mai ales daca ar fi fost un design mai plin de farmec. Verificati, de asemenea, magazinele de marfa, magazinele de epoca si antice, si licitatiile online. Urmatorii comercianti cu amanuntul ofera rochii de mireasa de epoca online:

  • Etsy
  • Vintageous
  • Vintage Vixen Clothing Company
  • Davenport & Co.

Alegerea rochiilor de mireasa din anii 1940 nu prezinta probleme. Unii ar putea sa nu fi avut tehnici adecvate de conservare a rochiei de mireasa si de aceea rochiile pot fi deteriorate. Ingalbenirea, decolorarea si petele sunt, de asemenea, probleme obisnuite cu rochiile din ultimele decenii.

Folosind materiale noi, alegeti un model care sa complimenteze o nunta tematica din anii 1940 si faceti personal rochia si angajati pe altcineva sa o faca.

Leave a reply:

Site Footer