Utilizarea culorii si efectele sale psihologice este una dintre cele mai studiate si mai controversate subiecte in domeniul brandingului si designului.
De asemenea, este foarte important. Pe o piata in care oamenii, in mod constient sau inconstient, se gandesc la branduri in cateva secunde, culorile pe care o marca le desfasoara pot fi puternic influente in decizia pe care o persoana o ia. In aceasta postare, vom analiza motivul pentru care psihologia culorilor este importanta pentru dvs. ca designer sau marketer si cateva recomandari generale de urmat atunci cand vine vorba despre culori si sentimentele / emotiile asociate acestora.
De ce culoarea este importanta pentru marca dvs.
Culorile sunt incredibil de importante cand vine vorba de marketing, branding si design. Poate influenta unde privim, cum percepem si ce facem odata ce vedem ceva.
Brandurile se afla intr-o lupta continua pentru a castiga atentia clientilor, iar timpul pe care trebuie sa-l faca este din ce in ce mai scurt. Studiile arata ca clientii isi fac judecata asupra unui produs in 90 de secunde de la interactiunea cu acesta, iar aproximativ 62% -90% din aceasta hotarare se bazeaza pe culoare.
Cunoscand importanta culorii in luarea deciziilor, este mult mai simplu si mai usor sa va alegeti un tricou personalizat de pe site-ul https://www.tricouritari.ro.
Culoarea se refera la context
Iata lucrurile despre stiinta culorilor: variaza. Pe scara larga. Oricat de mult ne-ar placea sa va spun ca exista o stiinta exacta in spatele acestor chestii, pur si simplu nu exista. Prea mult din ceea ce inseamna anumite culori pentru anumite persoane depinde de experienta personala. Nu va bazati doar pe culoare pentru a va transmite atributele marcii dvs. – nu au puterea de a face acest lucru.
Cu toate acestea, desi culorile nu inseamna aceleasi lucruri pentru toti oamenii, exista perceptii comune pe care fiecare culoare le impartaseste unui public general, iar in contextul brandului dvs. general, culorile ar trebui sa se simta perfect ca acasa.
Culorile si perceptiile lor comune
Dupa cum am spus, nicio culoare nu va insemna acelasi lucru si se va simti la fel pentru toti. Dar, fiecare familie de culori principale are anumite asociatii cu ea, care tind sa se proiecteze catre un public general.
Negru – Mister, putere, rafinament
Negrul este o culoare asociata seriozitatii si misterului. In cel mai bun caz, aduce ganduri de rafinament si control, dar este partea mai intunecata care poate evoca ganduri de depresie si chiar de moarte. Datorita senzatiei sale sofisticate, negrul este folosit foarte mult in industria high-fashion.
De asemenea, functioneaza foarte bine in scenarii in care este nevoie de un contrast ridicat, precum daca trebuie sa faci ceva lizibil. De exemplu, un tricou personalizat care in mare parte are culoarea neagra si pe care il puteti alege de pe https://www.tricouritari.ro, poate avea un impact asupra celor din jur, care vor afla de indata mesajul pe care doriti sa il transmiteti sau evenimentul pe care doriti sa il prezentati.
Albastru – Stabilitate, armonie, incredere
Albastrul este o alegere incredibil de populara a culorii marcii in special in lumea corporativa. Emitand stabilitate si incredere, marcile s-ar putea inclina in acest fel daca vor dori sa fie considerate de incredere, de incredere.
Deoarece atat de multe marci implicite sunt albastre ca o alegere usoara, sigura, poate fi vazuta ca plictisitoare, indepartata si rece. Dar, atunci cand este utilizat impreuna cu active de marca prietenoase, angajatoare, albastrul va aduce echilibrul perfect de interes si stabilitate.
Maro – Pamantos, confort, securitate
Maro este o culoare foarte naturala – lemn, pamant, piatra etc – conferindu-i o asociere foarte puternica cu natura. Maroul este un pic mai fundamentat, literal si figurat, asa cum se vede in natura in trunchiurile din radacini. Aceasta asociere ii ofera sentimente de echilibru, confort si sprijin.
Verde – Crestere, sanatate, invidie
Asa cum probabil stiti deja, verdele este asociat in mod obisnuit cu natura, sanatatea si cresterea. In natura, verdele este cel mai des intalnit in anotimpurile infloririi si recoltei, legandu-l puternic impreuna cu viata, pacea si vibratia. Daca marca sau produsul tau este oarecum legat de natura, ai face bine sa incorporezi ceva verde in marca.
Portocaliu – Creativitate, aventura, entuziasm
Orange sau portocaliu, in functie de cum doriti sa numiti aceasta culoare este un amestec rosu si galben. Culoarea aduce emotie si energie, precum si caldura si adapost. Studiile au aratat ca culoarea portocalie poate stimula un sentiment de activitate si poate stimula activitatea creierului.
Purpuriu – Nobilitate, imaginatie, intelepciune
Violetul este o culoare foarte regala, dar are si radacini in imaginatie si spiritualitate. Fiind amestecul de rosu in albastru, impartaseste caracteristici egale ale ambelor culori, cu puterea si energia rosului si stabilitatea si increderea albastruului.
Rosu – emotie, pasiune, pericol
Rosul este o culoare puternica care este folosita in mod obisnuit pentru a capta atentia. Este puternic asociat cu sentimente de emotie si energie. Pe scurt, rosul este o culoare care iese in evidenta cu usurinta, iar daca veti purta un tricou personalizat de aceasta culoare, veti iesi usor in evidenta.
Galben – Fericire, pozitivitate, optimism
Galbenul, atragand mult din identitatea sa de culoare de la soare, este epitetul fericirii, pozitivitatii si caldurii. Deoarece asocierea culorilor este atat de puternic inradacinata intr-un lucru atat de tangibil, asociatiile psihologice ale galbenului sunt foarte tangibile. Folosit cu echilibrul corect, galbenul aduce bucurie, fericire si incredere.