Proteza fixă cu 4 implanturi

Stomatologia modernă folosește multe metode de protezare pentru pierderea completă a dinților sau absența acestora, iar una dintre cele mai populare este protezarea dentară pe implanturi, cunoscută şi sub numele de proteza fixa cu 4 implanturi sau All-on-4 (toţi pe 4).

Ce este proteza dentară All-on-4?

Proteza dentară pe 4 implanturi este o metodă protetică ce permite refacerea întregii dentiții folosind doar 4 implanturi. Acest lucru simplifică foarte mult operația și, de asemenea, scurtează timpul de recuperare și reabilitare a pacientului. Tehnologia protetică all-in-four a fost dezvoltată în 1998 de Dr. Paulo Malo, iar de atunci, mii de pacienți au finalizat cu succes tratamentul pe baza acestei metode.

Cum sunt realizate cele 4 implanturi?

În maxilar se introduc 4 implanturi dentare, la un anumit unghi și la o anumită distanță, pe care apoi se înșurubează o punte fixă ​​sub formă de arc (potcoavă).

De obicei, pe o astfel de proteză sunt instalați 10 dinți. Acest lucru este suficient pentru a oferi un zâmbet frumos, dar nu este suficient pentru a restabili capacitatea pacientului de a mestecaa. Dar totul depinde de situația fiecărui pacient în parte. Dacă este posibil ca implanturile să fie plasate departe unul de celălalt, atunci stomatologul dvs va putea crește numărul de dinți din proteză la 12 sau 14.

Beneficiile implantării All-on-4

  • Reabilitarea completă a dentiției pe patru implanturi;
  • Nu este nevoie de grefă osoasă şi de operaţii complexe;
  • Timp scurt de tratament;
  • Funcționalitate excelentă, care este de multe ori mai bună decât în cazul protezelor convenționale;
  • Fixare fiabilă datorită șuruburilor;
  • Rată mare de supravieţuire a implantului;
  • Conservarea structurii maxilarului;
  • Durată lungă de viață;
  • Indicatori estetici ridicaţi;
  • Cost mai mic al tratamentului în comparație cu implantarea completă cu dentiție parțială sau complet absentă.

În plus, protezarea pe 4 implanturi reprezintă varianta cu numărul minim de implanturi pentru a susține o proteză cu punte fixă. În plus, protetica all on 4 este o opţiune excelentă atât din punct de vedere al costului, cât şi din punct de vedere al gradului de traumatizare, în comparaţie cu instalarea a 14 implanturi sau coroane dentare.

Caracteristici ale instalării implanturilor all-on-4

Există și capcane în ceea ce priveşte protezarea dentară pe 4 implanturi, iar acestea încep cu anatomia maxilarului și prezența țesutului osos. Din păcate, din cauza particularităților structurii maxilarului, nu toți pacienții pot fi supuși protezării pe 4 implanturi. Acest lucru poate fi influențat de mulți factori, pe care un implantolog-protezist îi va identifica în timpul unei examinări detaliate la o primă consultație.

Merită să ne amintim că această metodă se bazează pe numărul minim de implanturi care poate fi folosit în cazul pierderii complete a dentiției. Dacă instalați 6 implanturi, atunci riscurile de fractură a protezei vor fi reduse semnificativ, iar stabilitatea va crește și ea.

Costul protezei dentare pe 4 implanturi

Costul protezelor dentare All on 4 este afectat de mai mulți factori, în special de starea cavității bucale, caracteristicile structurale ale maxilarului, tipurile de proteze și implanturi. De asemenea, multe aspecte depind de medicul dentist și de experiența lui. Puteți afla costul unei proteze dentare pe patru implanturi, precum şi alte informaţii de care aveţi nevoie, la o consultație cu medicul dumneavoastră.

Leave a reply:

Site Footer