Prioritati ale marketingului online in 2017

State of Inbound de la Hubspot  (o conferinta de marketing) este un instantaneu al tendintelor digitale, evidentiind adoptarea tehnologiilor de marketing, noile practici si rezultatele medii pe diferite canale. Pentru firma de optimizare seo in Cluj cu Dan Bradu, intra pe DanBradu.com!

In conformitate cu raportul 2017 State of Inbound, intreprinderile urmaresc o serie de prioritati de vanzari si marketing. Cele principale sunt prezentate mai jos, in ordinea prioritatii.

Cifrele procentuale sunt numarul de respondenti care au indicat ca actiunea va fi o prioritate importanta pentru afacerea lor in urmatoarele 12 luni. Pentru comparatie am inclus si cifrele pentru anul 2016, deoarece acest lucru poate indica o tendinta pe care ar trebui sa o cunoasteti. Prioritati de marketing :

1) Conversia vizitatorilor site-urilor web la 70% (2016: 74%)

2) Cresterea traficului pe site-uri 55% (2016: 57%)

3) Cresterea cheltuielilor din partea clientilor existenti 45% (2016: 46%)

4) Cresterea rentabilitatii investitiei din marketing 39% (2016: 42%)

5) Reducerea costului achizitiei 24% (2016: 27%)

Aceste cinci prioritati de marketing plaseaza ferm conversatia in partea de sus a listei pentru majoritatea respondentilor, urmata de cresterea traficului web. Pentru respondentii care utilizeaza deja strategii de marketing initial, 61% au afirmat ca dezvoltarea SEO-ului organic / prezenta lor online a fost o prioritate majora, confirmand importanta continua a  marketingului cu ajutorul Google.

Modificarile din 2016 indica faptul ca, desi costurile de achizitie si de rentabilitate a investitiei sunt importante, companiile au mai multe sanse sa cheltuiasca mai mult pe marketing pentru a realiza o crestere pe termen lung.

Prioritati de vanzari.

1) Conversia clientilor  71% (2016: 70%)

2) Cresterea eficientei canalului de vanzari 44% (2016: 47%)

3) Imbunatatirea instruirii in vanzari 27% (2016: 27%)

4) Reducerea timpului de conversie a vanzarilor 24% (2016: 31%)

5) Investitii in noile tehnologii de vanzari 23% (2016: 25%)

Pentru echipele de vanzari, convertirea clientilor ramane cea mai mare prioritate, asa cum ar trebui. Aceasta este cea mai mare problema cu care se confrunta IMM-urile, si este interesant de remarcat tendinta intreprinderilor de a adopta noi canale de vanzari, mai degraba decat pur si simplu sa-si contacteze clientii prin telefon sau e-mail. 29% dintre respondenti au declarat ca vor prioritiza vanzarile de social media in 2017, o crestere de la 22% a pus aceeasi intrebare in 2015.

Formarea de agenti de vanzari si dezvoltarea de noi tactici sunt considerate din ce in ce mai importante. Cifra de 27% este aceeasi cu anul trecut, dar a existat o crestere de la 24% in raportul din 2015. Aproape jumatate (44%) dintre respondenti au manifestat dorinta de a-si imbunatati vanzarile, reducand timpul de plata si investitiile necesare pentru a obtine un avantaj.

Vanzari si provocari de marketing. Prioritatile date pentru vanzari si marketing releva multe despre provocarile cu care se confrunta intreprinderile, dar acestea au fost abordate si de anumite intrebari specifice.

Pentru comercianti, 63% dintre respondenti au indicat ca generarea si cresterea traficului web au fost cele mai mari provocari cu care se confrunta in acest an, dezvaluind faptul ca multe companii considera ca este o lupta continua pentru a obtine suficienti oameni care sa viziteze site-urile.

Vanzatorilor li s-a cerut sa compare provocarile cu care se confrunta in 2017 la situatia de acum 2 pana la 3 ani, indicand sarcinile care au devenit mai dificile. 38% – o minoritate semnificativa – a raportat ca obtinerea unui raspuns din partea potentialilor clienti este mai dificila decat a fost acum cativa ani, sugerand probabil ca metodele de comunicare in vanzari sufera, din cauza unei revizuiri in anumite sectoare.

Este interesant sa corelezi acest lucru cu cresterea recenta a vanzarilor sociale si sa vedem daca acest lucru imbunatateste rata de raspuns in anul urmator. 35% dintre respondenti au mai spus ca tranzactiile de inchidere au fost mai dificile in 2017, iar alte 30% se confrunta cu o lupta mai dificila cu identificarea si marcarea.

Toate aceste provocari duc la obtinerea unor recompense mai mari pentru companiile ale caror echipe de vanzari si de marketing lucreaza impreuna pentru a identifica potentialii clienti, pentru a dezvolta continut semnificativ si a implementa o strategie unica de vanzari si marketing.

Leave a reply:

Site Footer