Prin ce se remarca display-ul Sony Xperia Z

Prin ce se remarca display-ul Sony Xperia Z?

Xperia Z a fost telefonul Sony emblematic in 2013, si a continuat competitia la nivelul dimensiunilor si rezolutiei cu display-ul sau de 5 inci si rezolutia sa de 1,920×1,080, cu care nu se lasa mai prejos fata de rivalii contemporani, cum ar fi display-ul Full HD cu care este dotat HTC One.

De asemenea, are toate specificatiile care le asteptam de la un smartphone high-end, inclusiv un processor quad-core de 1.5GHz si o camera foto cu un sensor imens de 13 megapixeli. Nu e nici atat de vechi pe cat il face sa para numele, deoarece Sony a lansat atat Xperia Z2 cat si Xperia Z3 in 2014, modelul initial cu Z datand din februarie 2013.

Display-ul sau este extrem de luminos, dar putem observa unele “scurgeri” de lumina in jurul marginilor atunci cand avem de-a face cu portiuni mari de negru. Ecranul are, asemenea, de suferit in comparatie cu ecranele AMOLED, cum ar fi cel al lui Samsung Galaxy Note 2, care afiseaza un negru mult mai profund.

Este totusi un ecran impresionant deoarece nici unsmartphone nu are un ecran AMOLED de o asemenea marime si rezolutie iar din acest punct de vedere ar fi inutil sa ne plangem. Este cu siguranta un display destul de bun si suficient de mare, pentru filme si jocuri.

Pentru a integra in design-ul sau un display atat de mare si telefonul trebuie sa fie bineinteles foarte mare, iar din acest motiv probabil veti avea dificultati la utilizare atunci cand aveti asupra dvs si o.. umbrela. Telefonul in sine e, doar cu 3mm mai mare decat HTC One si are intr-adevar un ecran mai mare, dar chiar si asa, Xperia Z nu este unul dintre modelele excesiv de mari pana la care se poate ajunge cu aceasta generatie de smartphone-uri.

Un ecran atat de mare are nevoie si de o baterie pe masura pentru a se alimenta, iar Sony a optat pentru un model compact de 2,330mAh – foarte asemanatoare cu bateria de 2,300mAh a lui HTC One. Din pacate, in ciuda faptului ca bateria este una mare ca si capacitate, ecranul imens isi spune cuvantul. Telefonul rezista 5h 48m cand este supus unor teste de redare video (pentru a determina durata de viata a bateriei), care este sub medie, aratand ca acesta este un telefon Android care va necesita incarcare regulata.

Cand vine vorba de design, Sony a abordat intr-un mod diferit problema fata de HTC . In loc de carcasa din aluminiu care protejeaza display-ul la HTC One, in jurul display-ul cu touchscreen Xperia Z se afla doar sticla , atat in spate cat si in fata .

Sony nu prea face dezvaluiri despre ce fel de sticla utilizeaza, dar conform unor scurgeri de informatii de la o conferință de presa, Sony sugereaza ca a imbunatatit calitatile sticlei Dragontrail din fata si cele ale mult mai comunei, Corning Gorilla Glass, din spate. Arata foarte bine, dar nu pare la fel de confortabila atunci cand tinem dispozitivul in mana, cum este HTC One, care are marginile rotunjite si aspectul deosebit de aluminiu atent finisat.

Xperia Z are insa un alt as in maneca, este complet sigilat impotriva apei si patrunderii prafului, deci va supravietui unei ploi calde de vara sau unei cazaturi in toaleta. Capacele ce acopera diversele sale porturi sunt sigilate cu cauciuc si sunt foarte robuste asa ca ruperea lor nu este un motiv de ingrijorare.

Iar daca ne dorim ceva mai mult in materie de piese de schimb, accesorii si peronalizare nimic mai simplu, le puteti gasi pe toate online la magazingsm.ro .Mai mult, daca aveti nevoie de un display Xperia Z original il puteti avea cu un singur clicktot de acolo.

Leave a reply:

Site Footer