Prevenirea opririlor neasteptate

Prevenirea opririlor neasteptate

Cu o stare de incarcare scazuta a bateriei, o varsta chimica mai ridicata sau temperaturi mai reci, utilizatorii de iPhone 6 sunt mai predispusi sa se confrunte cu blocari neasteptate. In cazuri extreme, opririle pot aparea mai frecvent, ceea ce face ca dispozitivul sa nu fie fiabil sau mai mult, sa devinainutilizabil.

Pentru iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 si iPhone 7 Plus, iOS gestioneaza dinamic varfurile de performanta pentru a impiedica inchiderea neasteptata a dispozitivului, astfel incat iPhone sa poata fi utilizat in continuare.

Aceasta caracteristica de gestionare a performantei este specifica pentru iPhone si nu se aplica altor produse Apple. Incepand cu iOS 12.1, iPhone 8, iPhone 8 Plus si iPhone X includ aceasta caracteristica, dar managementul performantei poate fi mai putin vizibil datorita designului hardware si software mai avansat.

Acest management al performantei functioneaza prin analizarea unei combinatii intre temperatura dispozitivului, starea bateriei si impedanta bateriei. Numai daca aceste variabile o impun, iOS va gestiona dinamic performanta maxima a unor componente ale sistemului, cum ar fi procesorul si GPU-ul, pentru a preveni opririle neasteptate.

Ca urmare, volumul de lucru al dispozitivului se va autocalibra, permitand o distributie mai usoara a sarcinilor de sistem, mai degraba decat o crestere rapida a performantelor. In unele cazuri, utilizatorul poate sa nu observe diferente in performanta zilnica a dispozitivului. Nivelul de schimbare perceput depinde de modul in care managementul performantei este necesar pentru un anumit dispozitiv.

In cazurile care necesita forme mai extreme ale acestui management al performantei, utilizatorul poate observa efecte cum ar fi:

 • Durata mai mare de lansare a aplicatiilor;
 • Rata inferioara a cadrelor in timpul derularii;
 • Lumina de fundal (care poate fi inlocuita in Centrul de control);
 • Reducerea volumului difuzorului cu pana la -3dB;
 • Reducerea progresiva a ratei cadrelor in unele aplicatii;

In cele mai extreme cazuri, blitul aparatului foto va fi dezactivat asa cum se vede in interfata UI a aparatului foto;

Aplicatiile racoritoare in fundal pot necesita reincarcare la lansare.

Multe domenii cheie nu sunt afectate de aceasta functie de gestionare a performantei. Printre acestea se numara:

 • Calitatea apelurilor celulare si performanta in retea;
 • Captura de calitate a fotografiilor si a videoclipurilor;
 • Performanta GPS;
 • Precizia locatiei;
 • Senzori cum ar fi giroscop, accelerometru, barometru;
 • Apple Pay.

Pentru o stare de incarcare a bateriei scazuta si temperaturi mai reci, modificarile de gestionare a performantei sunt temporare. Daca bateria unui dispozitiv are o varsta chimica suficient de indepartata, modificarile de gestionare a performantei pot fi mai durabile.

Acest lucru se datoreaza faptului ca toate bateriile reincarcabile sunt consumabile si au o durata de viata limitata, care necesita inlocuire.

Daca de exemplu detineti un dispozitiv iPhone 6 si sunteti afectat de acest lucru si doriti sa imbunatatiti performanta dispozitivului, atunci inlocuirea bateriei dispozitivului va poate ajuta, asa ca aveti nevoie de o vizita la service pentru o interventie de inlocuire baterie iPhone 6.

Asadar, toate aceste detalii au o importanta deosebita, asa ca ar fi indicat sa le cunoasteti, mai ales daca detineti un astfel de model de la Apple.

Leave a reply:

Site Footer