Porți ochelari de vedere

Porți ochelari de vedere? Iată 4 sfaturi pentru o îngrijire corectă a acestora

Ochelarii de vedere au rol foarte important: ajută la corectarea problemelor de vedere și la îmbunătățirea confortului vizual și a calității vieții. Dacă și tu porți ochelari de vedere, cu siguranță îți dorești să îi menții în cea mai bună stare posibilă pentru a te bucura de o vedere clară și confortabilă cât mai mult timp. Pentru a face asta însă, trebuie mai întâi să înveți să îi îngrijești corect, iar în rândurile de mai jos vei descoperi câteva sfaturi utile și deloc dificil de urmat.

 1. Ai grijă cum și cu ce îi cureți

Pe lentilele și ramele ochelarilor de vedere se poate depune mult praf și alte impurități, iar urmele lăsate de degete sunt familiare oricărui purtător de ochelari. Tocmai de aceea, ei trebuie curățați cel puțin o dată pe zi. Asta nu înseamnă însă să iei pur și simplu orice bucată de material ai avea la îndemână și să începi să freci ochelarii.

Ai nevoie, întâi de toate, de o soluție special destinată curățării lentilelor și de o lavetă din microfibră, moale, care nu lasă urme sau reziduuri. Pulverizează soluția pe ambele fețe ale lentilelor și șterge-le cu mișcări delicate. Nu uita nici de ramele ochelarilor. Este important să eviți să folosești hârtie igienică sau alte materiale aspre, care pot zgâria lentilele.

În cazul în care nu ai la îndemână o soluție specială pentru curățarea ochelarilor, poți să folosești apă și un săpun delicat. Nu folosi acetona, saliva, alcool sau detergenți agresivi.

2. Folosește ambele mâini când îi pui sau îi dai jos

Pentru a prelungi durata de viață a ochelarilor de vedere, este important să acorzi o atenție specială manipulării lor corecte. Dacă vrei să eviți îndoirea ramelor, este indicat să folosești ambele mâini când îi pui sau îi dai jos de la ochi. De asemenea, evită să-i porți pe cap – există riscul ca brațele ochelarilor să se rupă sau să se lărgească, ceea ce înseamnă că nu ți se vor mai potrivi așa cum trebuie.

3. Depozitează-i corect

Dacă tocmai ți-ai schimbat ochelarii în București, cu siguranță că ultimul lucru pe care ți-l dorești este să fie nevoie să-i schimbi pentru că s-au zgâriat lentilele sau s-a rupt rama. Poți evita o astfel de problemă având grijă unde și cum îi depozitezi. Un etui rezistent este perfect pentru a-i proteja de praf și de posibilele deteriorări cauzate de impact sau presiune atunci când nu îi porți.

Nu-i arunca pur și simplu într-un sertar sau în geantă – dacă nu-i folosești pe moment, plasează-i cu lentilele în sus pe o suprafață plană, tare, de unde nu există riscul să alunece.

4. Nu-i expune la temperaturi ridicate și umezeală

Pentru a evita deteriorarea lentilelor și a ramelor, este important să ai grijă să nu expui ochelarii de vedere la temperaturi ridicate. Nu-i lăsa, de exemplu, în interiorul mașinii pe timp de vară sau pe aparate de încălzire – temperaturile ridicate pot afecta atât ramele, cât și lentilele acestora.

Îngrijirea corectă a ochelarilor de vedere nu este complicată: trebuie doar să acorzi puțină grijă modului în care îi cureți, îi manipulezi și îi depozitezi. Nu ai voie să folosești soluții prea agresive când îi cureți sau orice tip de hârtie ori material apuci, trebuie să eviți să îi dai jos cu o singură mână sau să îi ții în vârful capului și să ai grijă unde și cum îi depozitezi. Dacă ești purtător de ochelari de vedere, ține cont de sfaturile de mai sus pentru a te asigura că vor rămâne într-o stare bună pentru o perioadă îndelungată de timp și nu va fi nevoie să investești într-o pereche nouă prea curând.

 

Leave a reply:

Site Footer