Pietrele semipretioase si sanatatea

Pietrele semipretioase si sanatatea

Toti folosim pietre semipretioase in primul rand pentru decor sub forma de bijuterii sau alte accesorii, dar stiati ca aceste pietre au si efecte asupra sanatatii si starii noastre generale de bine?

In centrele de terapie complementara litoterapia se utilizeaza pentru a preveni si pentru a ameliora unele probleme de sanatate.

Agatele sunt benefice pentru vedere si ajuta si la mentinerea unei stari de sanatate foarte bune a sistemului limfatic, a pancreasului si a colonului. Aceasta piatra influenteaza in general modul in care circula lichidele in corp si amelioreaza aceasta circulatie.

Acvamarinul este o piatra care ne aduce beneficii pentru intregul organism, pentru ca aceasta poate sa regleze functiile tiroidei, va intari sistemul imunitar si va reface echilibrul in sistemul limfatic. De asemenea aceasta piatra poate sa intensifice si simturile.

Chihlimbarul sau ambra are rolul de a intretine sanatatea cailor respiratorii, a sistemului endocrin si a inimii. Aceasta piatra se utilizeaza si pentru atributele sale antiseptice.

Ametisul este o piatra care transforma tot ce este rau in ceva bun si este numita si piatra mintii. Terapia pe baza de ametist actioneaza la fel ca un detoxifiant foarte eficient si poate sa calmeze starile agitate sau sa stabilizeze semnalele neuronilor. In plus, poate sa combata insomnia si se poate utiliza si in cazul unor infectii virale sau bacteriene.

Citrinul ori cuartul galben este un inamic al celulitei si este recomandat si pentru faptul ca aduce beneficii sistemului digestiv, inimii, vederii si tiroidei. Citrinul ajuta la regenerarea tesuturilor si poate sa trateze anemia.

Cornalina este numita si piatra reproducerii pentru ca are proprietatea sa atraga toate energiile negative care genereaza blocaje mai ales in zona aparatului reproducator. Aceasta este o piatra pe care este bine sa o avem cu noi atunci cand lucram cu alti oameni deoarece are proprietatea de a respinge energiile emise de colerici.

Diamantul are rolul de a mentine vederea in stare buna si ajuta si metabolismul sa fucntioneze in parametri normali. Cristalele pretioase aduce energie pozitiva in organism si au in acelasi timp si rolul de a reface echilibrul in momentul in care acesta este tulburat de diverse afectiuni.

Smaraldul are rolul de a emite vibratii calmante. Piatra aceasta combate infectiile si ajuta la pastrarea rinichilor in stare buna. Smaraldul are totodata si rolul de a proteja vezica biliara, dintii si oasele si de a intari sistemul imunitar.

Granatul are proprietatea de a curata sangele si de a reface circulatia sangelui, trateaza anemiile sau reduce efectele negative pe care le are hipertensiunea.

Aceasta piatra ajuta si pentru a ameliora simptomele date de reumatism si de alte complicatii de la nivelul tiroidei. Granatul are rolul de a reduce starile de melancolie siĀ  aduce umor si buna dispozitie.

Hematitul este o piatra ce se recomanda pentru circulatia sangelui. Aceasta piatra are rolul de a intari sanatatea inimii, sanatatea splinei si sanatatea ficatului. Hematitul are si rolul de a regla fluxul menstrual si de a curata corpul de diverse toxine.

Jadul intareste sistemul imunitar si transmite mai multe sentimente de liniste si de pace. Piatra aceasta este apreciata de chinezi inca din antichitate.

Leave a reply:

Site Footer