Motoferastrau Husqvarna sau Stilh?

Motoferastrau Husqvarna sau Stilh?

Sunt mai multe firme care produc motoferastraie si de aceea este foarte important sa aveti grija de la care cumparati. Atat Husqvarna cat si Stihl sunt doua firme care produc drujbe de calitate si puteti cumpara cu incredere de la oricare dintre ele.

Citind acest articol de pe site-ul unui reprezentat Husqvarna va veti intreba cat de obiectiv este raspunsul la intrebarea pusa in titlu. Scopul nostru este acela de a va arata punctele tari si punctele slabe pe care fiecare motoferastrau le are de la cei doi producatori si in special ce intrebari va trebui sa puneti atunci cand va decideti sa va cumparati o drujba.

De ce au fost alese aceste marci? Deoarece ambele firme sunt lideri la nivel mondial si impreuna au mai mult de 90 de procente de pe piatra drujbelor cu lant existente in Romania si distribuitorii lor sunt in cele mai multe orase. Prin urmare v-ati decis sa va cumparati o drujba si sa cautati cel mai potrivit model.

Prima intrebare care se impune este din ce produse sa alegeti. Cei care produc echipament si scule forestiere au produsele impartite pe trei categorii: standard, hobby si profesionale. Diferentele intre aceste produse sunt destul de mari si se recomanda sa va alegeti cat mai bine categoria in care sa va incadrati.

Categoria de drujbe hobby este una din cele mai ieftine insa conditia sa alegeti unul dintre aceste produse este sa le utilizati doar ocazional pentru sectionat busteni subtiri si sa o intretineti asa cum scrie si in manual. Diferentele dintre cele doua modele sunt insesizabile cu exceptia costurilor. Cele doua drujbe Husqvarna pentru hobby sunt echipate cu acelasi tip de motor in doi timpi. Cele doua drujbe sunt produse care se afla de ceva timp pe piata si au trecut de toate defectiunile de inceput devenind fiabile.

La Stihl puteti gasi un model care se apropie de o jucarie si un model cu un pret mult mai mare. Raportul pret putere este urias insa puteti gasi acest model de drujba la promotie.

In gama aceasta de produse cel mai important criteriu pentru selectie este chiar regimult de utilizare a ferastraului. Intervalul de putere este cuprins intre 2 si 4 cai. Drujbele acestea au destul de multe din dotarile modelelor profesionale si sunt indeajuns de puternice pentru cele mai multe sarcini uzuale existente intr-o gospodarie.

Pentru a putea face o comparatie in clasa aceasta in special se va aminti un mit sper raspandit in randul fanilor Stihl si anume ca Stihl are doi segmenti pentru un piston deci este mai puternic.

Fara sa intram foarte adanc in teoria motoarelor care sunt construite in doi timp se poate afirma si ca motoarele de la Stihl cu doi segmenti incep sa aiba putere la turatii joase pe cand cele cu 1 segment de la rivalul lor merg la turatii inalte si asta din cauza diferentei de greutate si vibratiilor pistonului mult mai mici. In cazul in care aparatul nu se foloseste corect, atunci cand lantul este introdus in obiectul de taiat la turatie maxima nu se mai vede diferenta de putere.

Leave a reply:

Site Footer