Microsoft pune intranet-ul companiei, direct pe iPhone-ul tau

Microsoft pune intranet-ul companiei, direct pe iPhone-ul tau

Vrem sa-ti spunem inca de la inceput ca stim cum te simti: accesarea intranet-ului companiei la care lucrezi poate fi la fel de captivanta ca privirea unui perete, ore in sir. Cauti piese iPhone originale? Intra pe MagaziniPhone.ro!

Nu ti-ar placea mai mult sa poti accesa aceasta retea de pe propriul telefon, in loc de a fi nevoit sa te asezi la un computer pentru asta?

Ei bine si cei de la Microsoft, sunt de aceeasi parere. Tocmai au lansat pentru asta SharePoint pentru iOS, prima aplicatie mobila de SharePoint. Acest tool iti da acces la toate fisierele, portalurile si site-urile pe care le-ai folosit si pe calculatorul desktop, de la care lucrai in mod obisnuit.

Aplicatia este de asemenea destul de “desteapta” pentru a putea face switch-ul intre aplicatii, depinzand de fisierele pe care le accesezi la un moment dat. Va trece imediat pe OneDrive daca ai nevoie de acces la libraria de documente a companiei de exemplu sau va schimba pe Office Apps, daca ai nevoie sa editezi un document.

Cei de la Microsoft admit ca acesta nu ar fi decat un prim pas pentru a aduce intreaga retea a companiei la care lucrezi, pe iPhone-ul de care oricum nu te desparti decat probabil doar atunci cand dormi.

Mai sunt destule lucruri de implementat in interiorul aplicatiei, dar acestea se vor face foarte rapid, imediat dupa lansarea acesteia si vei avea acces la aceste noi facilitati ale aplicatiei, prin update-uri la zi.

De asemenea, vor aparea aplicatii similare pentru Android si Windows, in aceeasi fereastra de timp.

Se pare ca cei de la Microsoft, ii compatimesc si ii inteleg pe angajatii marilor corporatii, asta in primul rand pentru ca ei insisi reprezinta o mare corporatie si vor cu siguranta un mediu de lucru mai primitor pentru toti angajatii acesteia, cu facilitati cat mai multe si neobstructionati de lucrul incomod, obligatoriu, in fata unui pc imobil.

In primul rand, Microsoft ne indeamna deja de ceva timp sa folosim mai mult platforma OneDrive pentru a stoca fotografii sau diferite documente.

Vizualizarea fotografiilor totusi, nu era una ideala pana acum, daca foloseai OneDrive, asta pentru ca folosirea unui browser care are cateva feature-uri pentru afisarea fisierelor foto, nu este ca si cum ai folosi un program exclusiv pentru asa ceva.

In ceea ce priveste strict aceasta parte, avem din nou vesti bune pentru voi. Asta se va schimba in urmatoarele cateva saptamani, maxim luni. Cei de la Microsoft lucreaza la un update major pentru OneDrive, ce vor transforma aceasta platforma intr-un veritabil viewer foto, cu toate facilitatile necesare unui browser photo standalone.

Cand te gandesti ca il vei putea folosi si pe iPhone, fara a fi necesara instalarea unor aplicatii speciale pentru acest lucru, nu poti constata decat ca vei avea 2 avantaje majore: nu vei mai consuma spatiu de stocare pentru instalarea unor aplicatii in plus si in acelasi timp, vei avea o aplicatie certificata ce va fi in acelasi timp si browser foto dar si mediu de stocare in cloud. Bravo, Microsoft!

Leave a reply:

Site Footer