Locuri de vizitat in Brasov

Locuri de vizitat in Brasov

Brasovul este mai mult decat o destinatie de weekend. Puteti petrece cu usurinta o saptamana in acest oras sau in aceasta regiune daca aveti suficient de mult timp liber pentru a descoperi orasul si numeroasele atractii din apropiere.

Un punct de plecare excelent pentru calatoriile de o zi in Transilvania si la doar o scurta distanta cu masina de Bucuresti, Brasovul are tot ce trebuie pentru a fi destinatia perfecta pentru urmatoarele vacante. Vom prezenta in urmatoarele randuri, cateva locuri minunate din Brasov, pe care cu siguranta toata lumea ar trebui sa le viziteze cel putin odata. Iata care sunt acestea:

Aleea “Dupa Ziduri”

In secolul al XIV-lea, santul Graft a fost construit ca primul obstacol impotriva atacatorilor. Dupa aceea, a fost construit primul zid de aparare al Brasovului, inconjurat de 8 turnuri si bastioane. In zilele noastre, acesta este un loc foarte linistit si relaxant pentru a face o plimbare in natura, pentru a vedea zidurile antice ale orasului vechi si pentru a va simti protejati de turnurile mari si puternice.

Exista o multime de locuri unde sa va plimbati aici, de la padure pana la locuri surprinzatoare, unde puteti observa intregul oras vechi de sus.

Biserica fortificata Harman

Inceputurile orasului Harman sunt legate de ordinul stapanirii cavalerilor teutoni asupra tarii in perioada Barsa 1211-1225, timp in care au fondat asezari si colonisti au fost atrasi. Aici este o atmosfera patriarhala. Vizitatorii pot simti spiritul altor vremuri. Biserica fortificata Harman face parte dintr-un numar mai mare de biserici fortificate gasite in judetul Brasov, iar cea mai apropiata este extrem de asemanatoare la Prejmer si care este inregistrata in UNESCO.

Strada Franghiilor

Aceasta cu siguranta este cea mai ingusta strada din Europa, cu o latime de aproape 1,3 metri. Incercand sa oferim o explicatie a dimensiunii sale, am putea spune ca a fost construita cu scopul de a crea o conexiune intre alte doua strazi din Brasov. In trecut, aceasta strada era doar un coridor simplu pentru pompieri.

Piata Sfatului

Tezaurul incontestabil al Brasovului este Piata Sfatului din inima orasului vechi. Construit in secolul al XIII-lea, candva folosit ca loc de intalnire pentru consilieri, este acum folosit ca un popas frumos in orasul vechi pentru peisaje pitoresti, cu vedere la arhitectura colorata si ornamente baroce frumoase.

Piata Sfatului se mandreste cu Primaria construita la inceputul secolului al XV-lea, ceea ce face ca piata sa fie una dintre cele mai frumoase din tara. In partea de sus a cladirii Primariei veti gasi Turnul Trambitarului folosit candva ca turn de veghe. In interiorul cladirii se afla informatiile turistice si Muzeul de Istorie Brasov. Asigurati-va ca veti descoperi mai in detaliu orasul vechi din apropiere – Turul gratuit al orasului cu ghidul de la Brasov este genial pentru asta!

Sub Tampa

Aici, puteti admira geometria uimitoare a orasului intr-un mediu natural si relaxant, intre zidurile vechiului oras. In timp ce mergeti pe aleea Sub Tampa, veti observa turnurile orasului vechi, fiecare avand o poveste minunata de descoperit.

Majoritatea oamenilor care vin sa viziteze Brasovul, ratacesc prin centrul orasului si muzeele, dar ceea ce este mai interesant este istoria reala, care se afla in spatele zidurilor antice ale vechii cetati din Kronstadt. Unul dintre cele mai bune locuri care ofera o panorama larga asupra orasului, este cunoscut sub numele de aleea Sub Tampa.

Asadar, se poate vedea ca exista o multime de locuri interesante de vazut in Brasov (iar aici am mentionat doar o mica parte). Cand doriti sa vizitati orasul, cu siguranta pensiunea Brandeberg in Brasov poate reprezenta solutia ideala de cazare. Hotelul arata foarte bine, mobilierul este tirolez din lemn, foarte curat. Se poate spune ca acesta este locul de vis pentru cei cu copii mici care vor sa mearga devreme la culcare.

Mancarea pe care o puteti savura aici, cu siguranta va fi pe placul dvs., pentru ca discutam despre produse bio specifice zonei. De-asemenea, atunci cand aducem in discutie bauturile, acestea pot fi alcoolice sau bauturi fara alcool. Clientii acestui local pot alege chiar sa consume diferite cocktailuri speciale.

Deci, se poate spune practic ca pensiunea Brandeberg din Brasov, reprezinta cea mai buna solutie in ceea ce priveste alegerea locurilor de cazare din zona sau din orasul Brasov.

Leave a reply:

Site Footer