Lista de verificare a inspectiei instalatiilor sanitare

Atunci cand problemele de instalatii izbucnesc brusc, pot face acest lucru cu o severitate care se limiteaza cu catastrofa. Insa o inspectie periodica a instalatiilor dvs. de canalizare cheie va poate ajuta sa detectati si sa corectati problemele de dezvoltare inainte de a deveni astfel de urgente.

In mod previzibil, locurile in care ar trebui sa va concentrati lista de verificare a inspectiei sunt acele camere in care exista multe corpuri sanitare – baie si bucatarie.

Dar nu uitati sa verificati in jurul casei celelalte electrocasnice si accesorii, incepand de la tepurile cu furtunuri din afara casei pana la incalzitorul de apa din subsol sau zona de utilitate.

Baie

Baile sunt solicitate foarte mult de catre fiecare membru al familiei si nu este surprinzator faptul ca aceasta este camera cea mai probabila sa intampine probleme de instalatii sanitare.

Chiuvetele – Robinetele de chiuveta, cada si dus sunt cele care au cel mai adesea nevoie de atentie intr-o baie. Verificati-le in mod regulat daca exista scurgeri.

Inlocuiti saibele sau altele proaste pentru a remedia robinetele care picura. Liniile de alimentare cu apa ascunse in pereti pentru scurgerea de cada si dus pot fi deosebit de problematice, deoarece astfel de scurgeri ascunse pot provoca daune majore inainte de a le detecta.

Scurgerile ascunse ale conductelor de apa se dezvaluie adesea cu semne de deteriorare a apei in camera de sub conductele de plumb.

Urmariti functionarea robinetelor in timp ce rulati apa – daca observati o presiune scazuta a apei sau un model de pulverizare neregulat, poate fi din cauza existentei unei acumulari de calciu pe aerator.

Aeratoarele pot fi indepartate si curatate manual, sau acumularea de calciu poate fi indepartata prin inmuierea in otet.

Drenare – Drenele pentru cada, dus si chiuveta dintr-o baie sunt predispuse in special la sapun si infundari de par si, in loc sa astepti ca acestea sa devina blocaje complete si sa contactati expertii pentru a beneficia de serviciul de desfundare canalizare de la Calypso Mono, ar trebui sa demontati periodic capcanele de scurgere si sa indepartati parul si resturile.

In acelasi timp, este o idee buna sa stergeti scurgerile conductei pentru a elimina infundarile inainte de a deveni blocaje complete.

Toalete – O toaleta are o serie de piese de lucru si oricare dintre ele se poate uza si poate cauza probleme. Scoateti capacul rezervorului de pe toaleta si urmariti ce se intampla in timp ce il spalati.

O toaleta care continua sa curga, mai degraba decat sa se inchida la sfarsitul ciclului de spalare, risipeste multa apa. Fixarea unei toalete de rulare este adesea remarcabil de usoara.

Daca toaleta dvs. se rastoarna usor atunci cand stai pe ea sau daca observi apa care se scurge in jurul bazei sale, este probabil ca inelul de ceara care sigileaza baza de toaleta la deschiderea de scurgere sa fie uzat si sa fie inlocuit.

Bucatarie

Bucataria este o alta camera grea cu corpuri sanitare. Cel putin de doua ori pe an, inspectati toate corpurile si rezolvati problemele pe care le gasiti, pentru ca in caz contrar va fi nevoie sa optati pentru serviciul de desfundare canalizare de la Calypso Mono.

Scurgerile de la chiuveta – Chiuveta de bucatarie se foloseste foarte mult, iar filtrul de chiuveta este un loc obisnuit in care se pot produce scurgeri.

Urmariti zona de filtrare si capcana P in timp ce se scurge apa din chiuveta. Ar trebui sa fie stranse armaturile cu capcana P, iar cosul de filtru trebuie inlocuit atunci cand incepe sa se scurga sau sa fie corodat.

O chiuveta care se scurge prea lent poate avea o conducta infundata in capcana P sau in canalul de scurgere; aceste fitinguri pot fi dezasamblate si curatate. Curatati ocazional scurgerea chiuvetei.

Folosind un sistem de curatare usoara de scurgere de casa prin scurgerea de la chiuveta din bucatarie, va va ajuta sa rupeti acumularea obisnuita in canalizare si sa mentineti apa curgand.

Robinete – Reparatia scurgerii unui robinet de bucatarie este cea mai obisnuita reparatie de instalatii sanitare care exista si poate sa va ajute sa economisiti banii pentru alte reparatii. Urmariti cu atentie robinetul in timp ce actionati parghia si reparati robinetul daca este necesar.

Robinete de inchidere – Robinetele de inchidere a dispozitivelor care controleaza alimentarea cu apa la robinetul chiuvetei, masina de spalat vase si liniile de apa frigorifica sunt destinate sa inchida complet fluxul de apa atunci cand sunt inchise.

In timpul inspectiei, inchideti robinetele etans si asigurati-va ca acestea functioneaza conform destinatiei. Daca nu inchid complet apa, acestea trebuie inlocuite.

Septic si canalizare

O oprire in linia principala de canalizare sau in sistemul septic este o problema foarte grava a apelor si care prezinta riscuri potentiale pentru sanatate.

Inspectia si intretinerea periodica este cel mai bun mod de a preveni acest lucru. Mentineti in stare perfecta de functionare sistemul septic, iar astfel nu va fi nevoie sa cheltuiti bani multi pentru desfundarea canalizarii.

Leave a reply:

Site Footer