La ce se refera procesul de imbalsamare

Cand apelezi la servicii funerare, de obicei ti se prezinta serviciile pe care ti le ofera o asemenea agentie. Majoritatea celor ce se afla intr-un pachet standard sunt:

  • Sicriul – care este complet echipat
  • Include transportul de la domiciliu
  • Toaletarea persoanei decedate – in care intra spalarea, imbalsamarea si imbracarea
  • Pe langa acestea mai include si o cruce de lemn care e inscriptionata
  • O coroana de flori
  • Si alte accesorii funerare

Unele persoane acorda multa atentie proceselor de imbalsamare. Cei de la ADYSIM ofera servicii funerare care includ si imbalsamarea.

In ce consta imbalsamarea?

Imbalsamarea este procesul prin care este trecuta trupul neinsulfetit al celui trecut in nefiinta. Deoarece corpul este supus descompunerii atat din punct de vedere al proceselor din interior, cat si interactionarea cu anumiti factori din exterior cum ar fi temperatura, prezenta de bacterii care grabesc procesul de descompunere.

Aceasta tactica utilizata inca din Evul Mediu are rolul de a feri corpul  de bacterii si alti factori ce ar putea grabi procesul pe parcursul celor trei zile, dar de asemenea si pentru a oferi protectie asupra sanatatii celor din jurul persoanei decedate.

Care sunt etapele procesului de imbalsamare?

Agentia de servicii funerare colaboreaza cu medici specialisti care sa se ocupe de procesul de imbalsamare care are la baza alte procese – cel de igienizare si conservare, dar si prezentare si prezervare.

Etapele prin care trece un corp sunt urmatoarele:

In primul rand se introduc anumite fluide speciale bine selectate de catre medicul specialist. Prin intermediul acestora, corpul neinsufletit este stabilizat – prin stabilizare se intelege amanarea procesului de descompunere care ar afecta tesuturile si structura lor.

Cum este posibila actiunea substantelor la nivelul tesuturilor?

Pentru ca substantele de imbalsamare sa ajunga la nivelul tesuturilor, imbalsamarea se face prin injectarea la nivel circulator fiind urmata apoi de eliminarea acestora din organism. Acest proces va permite stabilizarea tesuturilor si ferirea de alte bacterii care ar cauza descompunerea.

Apoi se va spala corpul si va fi igienizat. De asemenea solutiile cu efect antibacterian sunt utilizate aproape de fiecare data cand se realizeaza igienizarea, pentru a putea fi stopata actiunea bacteriilor.

Pentru crearea unui aspect cat mai placut se folosesc diferite produse de cosmetica uneori chiar machiaj pentru infrumusetare. In  cazul persoanelor de gen masculin este necesara barbierirea, tunderea, proces care dureaza mai mult.

Pentru creare de aspect placut se mai utilizeaza si ceara si se aranjeaza parul  persoanei neinsufletite pentru a arata respect fata de aceasta. iar acest gest se va observa pe intregul  timp in care se organizeaza aceste servicii funerare.

Imbalsamarea inainte era prezenta ca si o actiune ce se realiza din punct de vedere religios, insa in prezent a ajuns sa fie o necesitate in cadrul oricarei pregatire de inmormantare.

De asemenea spatiile in care aceste servicii sunt facute au loc in spatii special amenajate. Trebuie mentionat ca este optional, dar chiar si nobilii foloseau acest proces de imbalsamare pentru a arata respect fata de persoanele decedate.

Pentru mai multe detalii despre serviciile funerare oferite de catre cei de la ADYSIM acceseaza site-ul www.servicii-funerare-nonstop.ro.

Leave a reply:

Site Footer