La ce să vă așteptați de la prima experiență cu parapanta?

Să fim sinceri – de-a lungul vieții noastre, cu toţii încercăm să trăim experienţa supremă – aceea de a zbura. Dar nu doar într-un avion!

Cu toții căutăm să ne apropiem cât mai mult de a avea aripi. Și zborul cu parapanta este destul de aproape. Cea mai bună experiență de zbor vă așteaptă să o încercați – dacă sunteți pregătit pentru provocare!

Ce este parapanta

Potrivit sutelor de oameni care au încercat deja, parapanta este cel mai simplu mod de a zbura. Desigur, asta nu înseamnă că este atât de ușor în practică!

Parapanta a început în anii 1960, când un canadian a brevetat ideea unei aripi cu construcție flexibilă pentru planare.

După aceea, tehnologia și echipamentul au continuat să se îmbunătățească până când în 1989 a avut loc primul campionat mondial oficial de parapantă din Austria. De atunci, în fiecare an apar din ce în ce mai multe locuri de parapantă pe tot globul și tot mai mulți oameni au ocazia să încerce experiența supremă de zbor.

Noțiuni de bază despre parapantă – ce ar trebui să știți înainte de a încerca

Unul dintre cele mai bune lucruri la parapantă este că literalmente nu are limitări de vârstă. Cu tehnologia și echipamentul de astăzi, chiar și copiii de la 5 ani în sus pot zbura și pot experimenta zborul cu parapanta.

Mai întâi de toate, trebuie să luați în considerare perioada anului și prognoza meteo. Nu poți pur și simplu să mergi și să zbori într-o zi aleasă de tine. Pilotul este persoana care vă va putea spune când va fi posibil. În plus, fiți pregătiți să vă treziți devreme – foarte devreme, deoarece diminețile sunt preferate pentru zbor, deși unii piloți iau pasageri uneori și după-amiaza. Uneori depinde de locație, alteori – de sezon. Totul este despre comunicarea cu pilotul dvs.

Există două moduri de a lansa zborul cu parapanta: lansare înainte și înapoi. Lansarea înainte este folosită de obicei atunci când avem vânturi slabe și înapoi – când vânturile sunt puternice. Alternativ, există un lucru numit lansare remorcată, care implică ceva care te trage artificial pe sol, astfel încât să poți câștiga înălțime. Acest lucru se face de obicei atunci când suprafața este prea plană.

Cum experimentează oamenii zborul cu parapanta pentru prima dată?

Majoritatea oamenilor descriu experiența de zbor cu parapanta ca fiind o modalitate unică și uimitoare de a vedea lumea de sus, precum și de a simți o libertate extremă. Totuși, experienţa depinde de vreme, așa că sfatul nostru este: comunicați cu pilotul dumneavoastră despre asta. Pe lângă asta, îl puteți întreba dacă veţi avea un zbor calm sau cu vârtejuri și adrenalină. În acest fel, amândoi ştiţi la ce să vă așteptați înainte de a ajunge acolo sus. Și aveţi grijă – nu veţi putea vorbi mult în aer – temperatura, vântul și viteza vă vor împiedica.

În afară de senzaţiile experimentate în timpul zborului, parapanta este o modalitate bună de a încerca un sport extrem fără a trebui să fiţi în controlul echipamentului și fără a trece printr-un antrenament amplu în prealabil.

Printre alte activitati in Brasov pe care le puteţi experimenta dacă vizitaţi oraşul de sub Tâmpa, puteţi alege şi un zbor cu parapanta în tandem, singur sau împreună cu perechea. Dincolo de o pereche de aripi, veţi avea parte de mult entuziasm şi adrenalină. Pentru că fiecare dintre noi ar trebui să zboare măcar o dată în viaţă…

Leave a reply:

Site Footer