La ce ne ajuta inotul?

Odata cu trecerea timpului am auzit de foarte multe ori ca inotul este benefic pentru organism, si chiar ca foarte multi medici le recomanda pacientilor sa se inscrie la cursuri inot sector 2. Cei care sunt constienti de beneficiile inotului, cu siguranta aleg sa se inscrie cat mai repede la astfel de cursuri.

Pentru ca ne dorim sa ajutam oamenii sa inteleaga importanta acestui sport, in cele ce urmeaza in acest articol, vom prezenta cateva dintre cele mai importante beneficii pe care inotul le poate avea asupra organismului uman.

Inotul este bun pentru astm

Inotul este excelent pentru persoanele care sufera de afectiuni pulmonare cronice, cum ar fi astmul. Pacientii cu astm bronsic, in special cei cu astm bronsic indus de sport, pot prezenta probleme, deoarece pierderea caldurii si umiditatii in tuburile bronsice determina contractarea tuburilor. Acest lucru se intampla atunci cand aerul este uscat si / sau rece afara. Inotul este cel mai bun exercitiu pentru pacientii cu astm, deoarece umiditatea din apa inlocuieste umezeala expulzata in timpul respiratiei energice.

Inotul incetineste imbatranirea

Nu exista nici o pastila secreta pentru a trai mai mult, dar piscina este ca izvorul tineretii. Inotarea regulata poate intarzia efectele imbatranirii prin reducerea tensiunii arteriale, marirea masei musculare, imbunatatirea fluxului de oxigen si a sangelui spre creier si cresterea sanatatii cardiovasculare. Inotarea poate imbunatati, de asemenea, forta fizica si echilibrul la varstnici. Seniorii care sufera de dureri articulare pot lovi piscina pentru a creste flexibilitatea si pentru a reduce inflamatia articulara. In cele din urma, acest sport cu impact redus este mai usor pe corp.

Inotatorii sunt mai increzatori

Inotul este un sport de incredere. Dovezile timpurii dintr-un studiu in curs de desfasurare din cadrul Universitatii Griffith din Australia au aratat ca inotatorii tineri sunt mai increzatori decat colegii lor care nu stiu sa inoate. Acest lucru este valabil si pentru inotatorii competitivi si necompetitivi. Inotul invata increderea in piscina si in apa deschisa, ceea ce se traduce si in increderea pe pamant.

Inotul arde mai multe calorii decat jogging-ul

Cand comparati inotul cu alergatul, puteti arde mai multe calorii inotand in piscina decat puteti arde alergand mai multe de pista de stadion sau pe banda timp de o ora. O singura ora de inot viguros poate arde pana la 715 de calorii. Aceeasi cantitate de timp care ruleaza la 5 mph arde doar 606 de calorii.

Inotul preda abilitatile de construire a echipei

Inotatorii in echipe sau cei care participa la cursurile de inot au o abilitate mai buna de a-si construi echipele. Inotatorii invata sa lucreze impreuna, sa se incurajeze reciproc, sa comunice si sa devina lideri. Toate aceste abilitati ii transforma in lideri eficienti la varsta adulta. Abilitatile dobandite in timpul inotulu incurajeaza colaborarea, orientarea obiectivelor, inspiratia, dezvoltarea strategiei si coordonarea, care au ca rezultat cariere si relatii profesionale de succes.

Inotul te face mai destept

Exercitiile regulate, cum ar fi inotul, imbunatatesc functia de memorie si abilitatile de gandire. Acest lucru este bun nu numai pentru sala de clasa si de lucru, dar este benefic pentru noi, pe masura ce imbatranim si noi. Exercitiile regulate reduc inflamatia si rezistenta la insulina din creier, ceea ce stimuleaza cresterea celulelor creierului. De asemenea, inotul imbunatateste starea de spirit, anxietatea si stresul, ceea ce sporeste capacitatea creierului de a gandi mai eficient.

Copiii care inoate devin adulti activi

Inotul este o activitate importanta pentru a ajuta la combaterea ratelor de obezitate din copilarie si este si distractiv.Inotul ofera copiilor instrumentele, abilitatile si dedicarea pentru a mentine viata mai sanatoasa atunci cand vor deveni adulti. 

Ei bine, acestea sunt cateva dintre cele mai importante beneficii pe care inotul le poate avea asupra organismului. In mod evident, toti cei care se vor inscrie la cursuri inot, vor avea parte de o viata mult mai buna din punct de vedere calitativ, decat persoanele care aleg sa nu practice acest sport.

Cel mai important, este ca acum se pot inscrie si adultii la cursuri pentru inot, iar acestia au posibilitatea de a-si inscrie copiii la cursuri de inot pentru copii, unde vor fi invatati sa inoate de catre instructori profesionisti. In acest fel, vor invata in acelasi timp sa inoate atat parintii cat si copiii.

Leave a reply:

Site Footer